divendres, 27 de setembre de 2013

Pollastre tandoori V. 2.0

Avui publiquem una versió de la famosa recepta del pollastre tandoori, és una versió bastant lliure perquè per començar no tenim el tandoor, el forn típic on cal coure'l i ens faltaven algunes espècies o sigui que probablement si mai un hindú arriba a llegir aquesta recepta es posarà les mans al cap probablement! Ara, el resultat ha sigut la mar de bo! És relativament fàcil, només cal preveure el temps per marinar-lo i tenir el màxim d'espècies a mà!

Ingredients (2 persones).
2 pits de pollastre desossats i tallats a daus
1 llimona (el suc)
1 iogurt grec
2 cullerades de cafè de coriandre en pols
1 cullerada de cafè de comi en pols
1 cullerada de cafè de gingebre en pols
1 cullerada de cafè de llavors de fonoll
pebre negre en pols
2 claus d'olor
1 all aixafat i pelat
1 culleradeta de cafè de cardamom mòlt

El dia abans, fer tallets als daus de pollastre i regar-ho tot amb el suc de llimona. Els tallets són perquè el suc penetri bé i pre-cogui el pollastre. Deixar marinar un parell d'hores.

A part, barrejar el iogurt amb totes les espècies. Barrejar ara el pollastre amb el iogurt i les espècies i posar-ho al frigorífic a marinar tota la nit.

A l'endemà, folrar una platèra que pugui anar al forn amb paper d'alumni i abocar-hi al damunt el pollastre amb el iogurt untat.

Encendre el forn a 180ª i quan sigui calent, ficar-hi la platèra i deixar-ho el temps just perquè cogui el pollastre sense quedar eixerreït. Treure del forn i servir amb arròs blanc o amanida.

diumenge, 22 de setembre de 2013

Flamiche de porros i brie

Un pastís de verdures (porro) i formatge,  boníssim tan per menjar fred com calent i per tant, ideal si volem fer un pic-nic o deixar-la preparada amb antelació. Com veureu, porta una bona quantitat d'ou (2 ous sencers, dos rovells i un altre de batut)

Ingredients (4-5 porcions):

pasta:
250 g de farina
un pèssic de sal
60 g de mantega
1 ou
1 rovell d'ou

Farcit:
60 g de mantega o oli per fregir
400 g de porros (només la part blanca)
150 g de brie
1 ou
1 rovell
50 ml de nata de cuinar

per pintar el pastís: un ou batut

Començarem per preparar la pasta: farem un volcanet amb la farina i al mig hi possarem la sal i la mantega a daus. Amb les mans, ho barrejarem tot, Quan tinguem una textura tipus pa ratllat, hi afegirem en el centre (el farem de nou) els ous (i de sencer i un rovell) i una mica d'aigua. Barregem bé i fem una bola. Ho guardarem al frigorífic tapat amb un drap durant uns 20 minuts.

Per a fer el farcit, tallarem els porros a rodanxes o a juliana i en una paella amb la mantega fosa i calenta o amb una mica d'oli, els ofegarem a foc lent i tapats. Deixarem que s'estovin (uns 5 minuts), destaparem i deixarem que segueixin coguem fins que s'evapori tot el líquid i els porros siguin cuits. Els passarem a un colador perquè deixin anar tota l'aigua que quedi i perquè es refredin.

Ara, treurem la pasta del frigorific i en farem dues parts, una una mica més grossa que l'altra. La part petita l'estirarem donant-li forma rodona i farà de tapa. Amb l'altra, folrarem un motllo rigid de quiche o pastis de vora baixa. Deixarem que la vora sobresurti una miqueta.

Punxarem el cul del pastís repetidament amb una forquilla i hi abocarem els porros. Repartim pel damunt el bri sense pell i tallat a daus. Batrem l'ou, el rovell i la nata (o si volem que sigui més light, la llet) i ho abocarem també pel damunt. Rectificarem de sal. Taparem amb la part de dalt de la pasta, cal enrecordar-se de fer algun petit foradet perquè surti el vapor de cocció. Segellarem les vores amb les dues pastes, la de baix i la pasta, fent pinçaments o una treneta. Pintarem amb l'ou batut i enfornarem al forn ja calent a 180.

Quan el pastís sigui dauradet, el traiem del forn i del motllo i deixem que es refredi damunt d'una reixeta o estalvi.

dilluns, 16 de setembre de 2013

Crema marroquina de formatge

Una crema o paté de formatge que resulta ideal com a pica-pica o entrant. L'hem trobada al llibre "Sabores de Marruecos" de C. Ferguson, i es clar, essent tan fàcil de fer i portant com a ingredient principal el formatge no podíem deixar de provar-la!

Ingredients:
400 g de formatge tipus feta o sec i salat de cabra o ovella
2 grans d'alls picolats
75 g de iogurt tipus grec
1/2 llimona, el suc
orenga sec al gust
sal i pebre negre

Barregem amb l'ajut d'una forquilla el formatge, l'all picolat fi, el suc de llimona, la sal i el pebre negre i l'orenga sec al gust. Cal que ens quedi una pasta grumollosa. I ja la tenim llesta!

La podem servir acompanyada d'olives negre i amb torradetes per escampar si volem, o pa de pita o similar.

dijous, 12 de setembre de 2013

Tiella de sardines

I avui, aprofitant que teniem sardines al congelador, hem fet aquest plat itialià: tigella de sardines, una mena de pastís de patates amb sardines fresques.

Ingredients (3-4 persones):
600 g de sardines fresques
1200 g de patates
2 ous
2 o 3 grans d'all
50 g de formatge ratllat per gratinar
julivert al gust
sal i pebre negre mòlt

Netegem les sarines i els hi treiem l'espina dorsal, les salem i empebrem i les reservem.

Fem bullir les patates amb pela i tot, quan siguin cuites, les pelem i fem un pure aixafant-les amb la forquilla o amb fen servir el passapurés. Si volem, perquè ens quedi més fluït i fi, hi podem barrejar una mica de llet i/o oli. Reservem.

Ratllem els tomàquets, hi afegim una mica de sal i un puntet de sucre. Ho aboquem en una paella amb una mica d'oli i fem que es cogui, quan estigui sofregit, ho retirem i reservem.

Posem en una plàtera que pugui anar al forn, una capa de pure de patates, espolsem al damunt all i julivert trinxat i sal i pebre. Ho regem amb un fil d'oli.  Escampem pel damunt els filets de sardina i el puré de tomàquet. Anem fent més capes de patates, julivert i all i sardines i puré de tomàquet fins acabar els ingredients.

Aboquem pel damunt els ous batuts i el formatge ratllat.

En fornem a 180º (el forn ja calent) una mitja hora.

dissabte, 7 de setembre de 2013

Sopa de meló amb oli de menta

Una recepta típica de l'estiu: la sopa de meló, en aquest cas amb la variant de fer servir mató entre els ingredients i de l'oli de menta.

Ingredients (4-5 persones):
1 meló  ben madur
1 pot de mató (hem fet servir la marca Cadí)
sal i pebre negre
oli de menta

Començarem per obrir el meló i separar la carn de les llavors. Ho passem pel turmix juntament amb el mató. Quan la barreja ens hagi quedat ben fina, hi posem sal i pebre negre al gust.

Mentrestant, barregem menta fresca amb oli (nosaltres tenim un potet a la nevera) i ho deixem reposar.

En el moment de servir, amb l'ajut d'una cullera, aboquem una mica de l'oli pel damunt de la sopa. També la podem acompanyar de trosset de pernil salat o cansalada cruixent, en aquest cas, posarem els talls de cansalada o pernil salat en una paella a foc mig i deixarem que es torrin una miqueta fins que tinguin una consistència cruixent (no cal afegir-hi oli), quan estiguin freds, ho posem pel damunt de la sopa.

dilluns, 2 de setembre de 2013

Llet mallorquina

Una beguda ideal per a tenir a la nevera ben fresqueta: llet mallorquina. Que nosaltres sàpiguem només la fan a la Granja Viader de Barcelona (un dels comerços i locals de tota la vida que encara resisteixen a la invasió turística del centre de la ciutat ) i és allà on la vam tastar per primer cop. Tampoc no sabem si realment és típica o no de Mallorca, però ens és iguam , doncs està boníssima i és molt fàcil de fer, sana i refrescant.

Ingredients:
1 l. de llet
1 canó de canyella
1 pela de llimona (un tros)
sucre al gust

És molt senzill de fer, posarem en un cassó la llet, la pela de llimona (un tros) el canó de canyella i sucre al gust. Escalfarem la llet i quan estigui a punt de bullir la retirarem un moment del foc. Això de deixar que arribi al punt de començar a bulli i retirar-lo del foc, ho repetirem 3 cops. Deixarem infusionar uns minuts, colarem i reservarem. Quan ja estigui a temperatura ambient, ho posem a la nevera perquè estigui ben fresca.

Seguidors