divendres, 30 de maig del 2014

Amanida de cigrons a la marroquina


Aquesta recepta l'hem treta del bloc "Cuina del Marroc" que tot sovint visitem. És ràpida, és fàcil, és sana i és fantàstica per portat a la carmanyola o deixar-la preparada amb temps a la nevera.

Ingredients (2 persones):
200 g. de cigrons ja cuits (aquí)
5 o 6 tomàquets xerry
1 ceba petita
1 manat de julivert o de coriandre fresc
pebre vermell dolç
comí en pols
oli
suc de llimona (o vinagre)
pebre negre

Pelem la ceba i la trinxem ben petita. Tallem els tomàquets per la meitat.Trinxem el julivert o el coriandre, una bona quantitat.

En un bol , ho barregem tot: els cigrons, els tomàquets i la ceba i ho amanim amb el julivert o coriandre i les espècies al gust (sense exagerar), l'oli i la llimona o el vinagre.

dilluns, 26 de maig del 2014

Polo de mango i taronja

Ahir, per fi , vàrem provar els motllos per gelat que em van regalar l'estiu passat. La veritat és que han quedat molt bé! primer patíem si el palet del gelat era prou llarg, però hem pogut comprovar que té una bona mida ; també hem vist que hem pogut treure bé el gelat de dins el motllo..han aprovat amb nota! I aquest primer polo també ens ha agradat molt..100% natural amb fruita, iogurt i una mica de mel per endolcir!

Ingredients (6 polos):
1 mango madur
1 taronja
2 cullerades de cafè de mel suau (si es vol més dolç, caldrà posar-hi més)
1 iogurt tipus grec

Pelem el mango i el tallem. Posem els trossos al túrmix, juntament amb el suc de la taronja, la mel i el iogurt. Triturem fins a tenir-ho tot ben fi i ho repartim en els motllos. Deixem al congelador i al cap d'unes hores ja tenim els polos preparats!

dilluns, 19 de maig del 2014

Bacallà a la marinera

I ara ja feia un mica de temps que no penjàvem cap recepta amb bacallà (ni tants sols durant la setmana santa!), així que hem pensat que no podia, ser, que calia penjar-ne una...i aquí la tenim! La recepta original "mana" bullir el bacallà però nosaltres  l'acostumem a fregir...

Ingredients (2 persones):
4 talls de bacallà macos
1 ceba grossa
2 grans d'all
julivert
1 fulla de llorer
pa torrat
sal i pebre negre

Dessalem el bacallà de la manera habitual, l'enfarinem i el fregim en una paella amb oli fins que agafi una mica de color. Retirem i reservem en una cassola de fang o que pugui anar al forn.

Aprofitem l'oli per a sofregir la ceba pelada i tallada ben fina. Quan quasi sigui rossa, hi afegiu la fulla de llorer i l'all pelat i picolat ben fi. Un cop ros l'all, hi afegim també el julivert trinxat.Retirem immediatament del foc i aboquem pel damunt del bacallà, cobrint-lo bé.

Empolseu-ho tot amb pa torrat i fiqueu-ho al forn a gratinar fins que el pa torrat sigui ben dauradet . Servir calent.

dilluns, 12 de maig del 2014

Pesto sicilià

Una salsa excel·lent per acompanyar qualsevol tipus de pasta. No cal coure-la i es manté un parell de dies a la nevera (compte amb el mató!). Com veureu no té cap complicació; nosaltres d'aquest primer intent només canviaríem una cosa: tal i com deien totes les receptes vam posar els tomàquets crus amb pell i tot, però la propera vegada, els escaldarem un moment i els pelarem abans de fer el pesto!

Ingredients (6-8 persones):
400 g de tomàquets sense pell ni llavors
1 manat d'alfàbrega fresca
1 all
2 cullerades soperes plenes de pinyons crus
200 g de mató
100 gr de pecorino salat ratllat o bé formatge parmeggiano ratllat
pebre negre i sal
oli d'oliva

Rentem els tomàquets madurs i els tallem per la meitat, els hi traiem les llavors i els deixem cara avall perquè acabin de treure l'aigua. Millor si prèviament els hem escaldat un moment amb aigua calenta i els hi hem tret la pell. Si cal, els aixafem una mica amb la mà per acabar de treure'ls-hi tot l'aigua sobrera.

Netegem l'alfàbrega i guardem només les fulles.

Posem en un túrmix o en una batedora, els tomàquets, l'alfàbrega, els pinyons, el mató, el pecorino salat, l'all i una mica de pebre negre i sal i un raig d'oli. Triturem fins que tot estigui ben trinxat, sigui homogeni i tingui la consistència que volguem. Si esta massa clara, hi podem afegir més pinyons trinxats o bé formatge pecorino. Si està massa densa, hi podem afegir una mica més d'oli o més tomàquet.




dimecres, 7 de maig del 2014

Cigrons amb botifarra negra

Un plat senzill i fàcil de fer: cigrons amb botifarra negra amb un sofregit de ceba...ep! i ràpid!

Ingredients (2 persones):
300 g de cigrons cuits aproximadament (per coure'ls, mirar aquí)
1 tros de botifarra negra d'uns 100 g aprox.
1 ceba petita
1 all petit

Pelem i tallem l'all ben petit. Pelem i picolem ben fina la ceba.

En una paella grossa amb un xic d'oli, sofregim l'all i la ceba fins que siguin cuits. A foc mitja-baix perquè no ens agafin color. Salem.

Afegim la botifarra negra a rodanxes quan ja sigui cuita la ceba. Deixem que cogui i llavors, hi afegim els cigrons, remenem i deixem que cogui tot junt uns 2 minuts. Si cal rectifiquem de sal.

dissabte, 3 de maig del 2014

Fideus a la cassola amb cocotxes de lluç

I avui pengem un gran clàssic però amb un ingredient "diferent": uns fideus a la cassola amb cocotxes de lluç. Teniem unes cocotxes al congelador i les volíem fer d'una manera un pèl diferent a l'habitual, així que al final vam optar per "adaptar" la típica recepta dels fideus a la cassola . El resultat va ser boníssim!

Ingredients (2 persones):
12 cocotxes de lluç aproximadament
2 pastanagues petites
1 patata mitjana
1 ceba petita
2 tomàquets madurs petits
200 g de fideus
2 alls
julivert
1 got de vi blanc

brou vegetal (aproximadament 1 l.)

Començarem per posar un raig d'oli en una terrissa de fang o similar. Quan l'oli comenci a escalfar-se, posem-hi els alls pelats i sencers i quan agafin color, els retirem del foc.  Ara bé una part que la propera vegada farem diferent: vam afegir les cocotxes per que agafessin color , però sense enfarinar i s'enganxaven molt a la cassola. Recomanem d'enfarinar-les lleugerament abans de fregir-les una miqueta. Quan siguin rossetes, les traiem i reservem.

En el mateix oli, sofregim la ceba picolada finíssima. Fem una picada amb els alls sofregits prèviament i el julivert i ho afegim. Afegim la copa de vi i deixem que redueixi. Ara hi afegim els tomàquets ratllats i salats. Donem un parell de voltes, sempre a foc mitjà i deixem que es faci el sofregit. A mitja cocció, hi afegim les pastanagues pelades i tallades finíssimes i les hi donem un parell de voltes. Afegim llavors la patata pelada i també tallada a rodanxes finíssimes.  Afegim  els fídeus i el brou previament calent que ho cobreixi tot.

Deixem que cogui i faci xup-xup a foc mitjà. Mantindrem a mà el brou calent per si  cal afegir-ne més. Deixem coure els fideus fins que siguin cuits i quan faltin 4 o 5 minuts per acabar la cocció, hi afegim les cocotxes de nou. Servim calent.


Seguidors