divendres, 4 de març del 2016

Farcellets de col amb patates


Aquesta és una variant dels famosos (i tradicionals) farcellets de col , els vam farcir simplement de puré de patates amb formatge (una mica inspirats per un altra plat tradicional, però aquest cop suís). El plat és més fàcil del que sembla!

Ingredients (3-4 persones, 10 o 12 farcellets):

Fulles de col senceres i grosses
6 patates
nou moscada al gust
formatge ratllat tipus manxec d'ovella
formatge tipus garrotxa
llet, una micona

Per la beixamel:
250 ml de llet
nou moscada al gust
pebre negre i sal
1 cullerada sopera plena de farina
15-20 g de mantega

formatge ratllat
mantega

Començarem per pelar les patates i bullir-les amb força aigua i una mica de sal. Quan siguin cuites, les traiem del foc, i hi barregem una mica de llet i el formatge ratllat i el formatge garrotxa a dauets petits.Aixafem amb una forquilla i barregem bé, hi afegim també nou moscada al gust. Salem .Reservem.

En una cassola ample (quan més millor), fem bullir aigua, i quan aquesta estigui bullin hi posem unes quantes fulles de col, de 3 a 4 cada vegada. En total podem fer unes 10-12 fulles. Quan comencin a estar toves, però mai cuites del tot!, les traiem amb cura una per una i les posem en un bol amb aigua freda per tallar la cocció. Quan siguin fredes, les traiem i les fem escórrer amb cura sempre perquè no se'ns trenquin. Repetim fins a tenir totes les fulles de col cuites.

En una superfície plana, hi estirem bé una fulla de col i hi posem una part del purè de patates. Millor a la part oposada al tronxo. Dobleguem els laterals i llavors enrotllem la col fins a formar un farcellet. Si tenim por que no se'ns aguantarà, hi podem posar algun escuradents com a sistema de tancament, però no patiu, per què es queden ben tancats!

A mesura que fem els farcellets, els anem posant en una plàtera que pugi anar al forn.

Quan ja siguin tots llestos, hi aboquem la salsa beixamel pel damunt (Per fer la beixamel, si us plau, consulteu aquí ). Pel damunt de la salsa, hi tirem formatge ratllat i trossets de mantega. Posem a gratinar fins que agafin un bon coloret i servim.

Seguidors