Aquestes galetes estan boníssimes per acompanyar el cafè d'havent dinat i són ideals també per aprofitar clares que tinguem a la nevera. La única dificultat rau en trobar la consistència justa perquè un cop cuites mantinguin aquesta forma i aquest gruix de la fotografia.
Ingredients:
150 g de sucre
150 g de farina
150 de mantega estovada
3 clares
vainilla per aromatitzar
Barregem la mantega amb el sucre i la vainilla fins a tenir una pasta homogènia.
Muntem les clares a punt de neu (a mig muntar es millor afegir-lis una cullerada de cafè de sucre perquè siguin més fermes). Quan estiguin ben fortes, les afegim amb molta suavitat a la barreja anterior. Un cop tot ben barrejat, comencem a afegir amb molta cura la farina prèviament tamisada. Cal anar fent moviments de baix cap a dalt per barrejar la pasta.
Amb aquesta pasta, un cop tot ben barrejat, omplim una màniga pastissera. Posem a la màniga un broquet llis i estret.
Untem una plàtera d'anar al forn amb mantega i l'espolsem amb farina. Anem fent al damunt les llengües d'uns 5 cm de llarg i separades unes de les altres (a l'escalfar-se es dilata la pasta).
Les posem al forn ja calent, a uns 150º.
Un cop cuites (quan comencin a enrossir dels costats) les retirem de la pàtera i les posen en una reixa fins que es refredin completament. Al principi, estaran toves, però després en refredar-se ja es tornen rígides. Comte amb el canvi de color de les llengües, com que són unes pastes fines, se'ns poden cremar amb molta facilitat.
Que bones! es que el cafe sense galetes no és un bon cafe ;-)
ResponElimina