Pàgines

dijous, 17 de maig del 2012

Puré de patates hindú

Un altra versió lliure d'una recepta de la Índia (l'original aquí). Una manera diferent de preparar un puré de patates, aromàtic , amb un tot de picant (o molt si ho preferiu) i un color pintoresc. Les proporcions d'espècies es poden variar al gust.

Ingredients (2 persones):
4 patates bullides amb pell i tot
llet
1 manac de coriandre fresc
1 cullerada sopera de llavors de comí
1 cullerada sopera de llavors de fonoll
1 cullerada sopera de cúrcuma
1 cullerada de cafè de coriandre en pols
1 bitxo
pebre negre

Pelem les patates ja bullides i les aixafem amb una forquilla.

En una cassola, hi tirem un raig d'oli i quan comenci a escalfar-se, hi tirem unes llavors de comí, si espeteguen, es que ja està prou calent. Tirem la resta de llavors i deixem que es coguin un minutet.
Fora del foc, per si de cas, hi tirem un raig de llet. Ho tornem al foc i deixem que bulli un parell de minuts. Hi afegim la cúrcuma, el bitxo, el pebre negre, el fonoll i el coriandre.

Deixem que cogui uns minuts més, ho retirem del foc i ho barregem amb el puré. Salem. Barregem les fulles picades de coriandre amb el puré i ja ho tindrem llest per servir.

1 comentari: