Teníem uns quants pèsols al congelador i uns trossos de coll de xai i ens vàrem decidir a fer aquest plat : ingredients senzills per a un gran resultat. Durant la temporada dels pèsols frescos, encara queda més bo!
Ingredients (2 persones):
1 de coll de xai tallat a trossos
1 got i mig de pèsols congelats
1 ceba
2 tomàquets madurs petits
1/2 canó de canyella
1 o 2 claus d'olor
1 o 2 alls
1 fulla de llorer
1 branqueta de farigola
1 branqueta d'orenga
julivert
uns brins de safrà
5 o 6 avellanes
1 got de vi ranci o conyac
En una cassola que es pugui tapar, enrossim a foc viu el coll de xai tallat, salat i empebrat. Quan sigui ja ros, hi tirem la ceba pelada i tallada a trossos no gaire petits i el tomàquet tallat a llunes. Hi tirem també el vi ranci i la canyella, el llorer i els claus. Deixem que cogui, vigilant que la ceba no es cremi (haurem de baixar el foc i tapar la cassola).
Quan la ceba comenci a estovar-se, hi tirem els pèsols congelats i tornem a tapar. Deixem que cogui tot. Si cal, hi afegim aigua, només perquè no se'ns cremi la ceba i perquè vagi coent la carn.
A part, fem la picada amb les avellanes, el safrà, els alls pelats i el julivert. Ho afegim a la cassola i deixem que acabi de coure. No ens ha de quedar gaire sucós. Si veiéssim que va sobrat de suc, destapem la cassola perquè s'evapori un pèl. Rectifiquem de sal.
Oh que bo! Els pèsols estofats m'agraden molt, i el xai els deu donar molt sabor! Ideal per nens, aquesta carn, és tan tova!! petonets
ResponEliminaBon i saborós plat.
ResponEliminaper lleparse els dits
ResponElimina