Pàgines

dimecres, 12 de juny del 2013

Tripa de bacallà amb ceba

Bé, amb la calor aquest plat pot semblar massa contundent, però no hem pogut resistir la temptació de fer-lo en veure aquesta setmana les tripes de bacallà a una de les bacallaneries del mercat de Santa Caterina!

Ingredients (2 persones).
300 g de tripes de bacallà seques
2 o 3 tomàquets madurs petits
1 ceba ben grossa
2 grans d'alls
julivert
1 fulla de llorer
1 got de vi blanc
canyella

Començarem la nit abans per posar la tripa en remull. Cal anar canviant l'aigua sovint.

Quan anem a cuinar-les, les tallem a trossos, les escaldem en aigua ( es a dir, les posem en aigua bullint per un parell de minuts) i les retirem i les deixem en aigua freda una bona estona.

Mentrestant, tallem la ceba tallada a tires fines i les posem en una cassola amb un raig d'oli. Deixem que coguin a foc baix fins que es tornin transparents i toves. En aquest moment, hi tirem les tripes de bacallà. Els hi fem donar un parell de voltes i hi afegim el julivert trinxat al gust, la fulla de llorer, els alls (o all) picolats ben fins, una mica de canyella (un pessic) i els tomàquets ratllats. Amanim amb sal i pebre al gust.

Deixem que es sofregeixi a poc a poc i que es concentri el suc. Hi tirem el vi i deixem que s'evapori l'alcohol.  Tapem la cassola, quan hagi evaporat l'alcohol, i deixem que faci xup-xup uns 20 minuts.  Rectifiquem de sal i pebre si cal . Deixem que cogui dos minuts més i servim.

1 comentari:

  1. Un plat no massa habitual i que bé mereix de ser tastat.
    Una abraçada.

    ResponElimina