Pàgines

divendres, 21 de febrer del 2014

Scones de formatge

Un clàssic dels esmorzars i de l'hora del té anglesos: els scones de formatge. En aquest cas, els hem fet amb formatge de Maó i no pas el típic Cheddar anglès, diguem que és el toc "nostrat". Se suposo que cal menjar-se'ls partits per la meitat i amb una miqueta de mantega (la pasta queda com una mena de pasta fullada). Es poden menjar freds o calents, però un pèlet calentons estan més bons.

Ingredients (per unes 8 -10 peces):

250 g de farina
1 culleradeta de llevat químic
55 g de mantega a daus
125 g de formatge maó tallat grollerament (o un altre formatge sec i fort)
150 ml de llet
pebre negre


Barrejarem la farina, la sal i la mantega tallada a cubs i el pebre negre al gust. Cal que ens quedi una mica grumollós. Hi afegim el llevat i el formatge. Barregem bé i hi afegim també la llet a temperatura ambient. Treballem la pasta amb les mans fins que tot sigui homogeni, però no cal que la pastem. L'hem de treballar com si fos una pasta brisa, poquet i perquè tot quedi ben barrejat.

Encenem el forn a 220º.

Estirem la pasta damunt del marbre amb l'ajut d'un corró de cuina, cal que ens quedi d'una alçada d'un dit o una mica més. Tallem amb un tallapastes en forma rodona. Si ens sobra pasta, la tornem a ajuntar i seguim tallant. Repetim l'operació fins a tenir tota la pasta "gastada".

Posem els scones damunt d'una llauna que pugui anar al forn, untada amb mantega o damunt d'una safata de silicona. Enfornem i deixem que es cogui. A mitja cocció, pintem els scones amb una mica de llet per a donar-lis color. Quan siguin cuits, els traiem del forn i deixem que es refredin damunt d'una reixeta.



3 comentaris:

  1. oh, que bones! Quina bona versió de scones!

    ResponElimina
  2. Fins ara només he fet scones dolços, però veig que aquesta versió enformatjada també ha de ser deliciosa! Petons!

    ResponElimina