Per aqui ens havia quedat mig oblidada aquesta recepta tan fàcil i tan bona de la quaresma. De fet, és una versió, doncs hi ha una altra de molt similar on s'hi afegeix bacallà, però només amb cigrons i ous ja queda ben complert el plat i ens pot servir com a recepta vegetariana.
Ingredients (2 persones):
2oo gr de cigrons ja cuits
2 ous (1 per persona)
1 ceba grossa
2 o 3 tomàquets madurs
1 fulla de llorer
1 all
per la picada:
una mica de julivert
uns brins de safrà
1 all
10-12 ametlles torrades
Primer de tot, cal coure els ous i pelar-los, xapar-los i reservar-los.
Farem un sofregit amb la ceba i l'all ben picats i el llorer i quan comencin a transparentar, hi afegim els tomàquets ratllats i una mica de julivert trinxat. Deixem que es concentri una mica, hi afegim els cigrons i una mica d'aigua (dos dits).
Mentrestant fem la picada amb el safrà, el julivert,l'all i les ametllets. Cal que ens quedi fineta .
Ho deixatem amb el suc i ho afegim. Quan comenci a fer xup-xup de nou, hi afegim els els ous durs.
Deixem que cogui tot junts un parell de minuts i ja ho tenim.
Típico plato Castellano, robado por la subcultura inventada de NAZIonalistas indepes.
ResponEliminaTranqui, xiquet, no sé si té origen castellà o no, però no li fem fàstics a les receptes estrangeres! Que tinguis un bon dia, Claus.
EliminaI recordem!! Cap bloc català sense el seu etnicista espanyol vomitant odi!
Deprés tenim el petit detall que no porta xoriço ni pernil com els cigrons castellans i sí, en canvi, una picada (que no porta la recepta espanyola). Però aquestes subtileses ja et superen, es clar!