
Ingredients:
210 g de farina
90 g de formatge rochefort (o blau)
50 g de nous pelades
60 cl de llet
1 ou (més un rovell per pintar-los)
1 pèssic de sal
1 culleradeta de llevat royal
Escalfem la llet sense que arribi a bulli i hi diluïm el formatge. Deixem que es refredi una mica.
Formem damunt del marbre de la cuina, un volcanet amb la farina i hi posem al mig l'ou, la sal i el llevat. Comencem a barrejar els ingredients de la seguent forma: anem "menjant-nos" poquet a poquet les parets del volcanet i barrejem la farina amb l'ou, quan s'hagi format una pasteta , però encara tinguem les parets del volcanet intactes, hi aboquem a poc a poc la llet ja tèbia; anem afegint una mica de llet i barrejant, tornem a fer que es formi una pasteta i hi aboquem una mica més de llet, etc fins a tenir tota la llet barrejada amb la farina. No hi tirarem de cop la llet no fos que quatllessim l'ou! Comencem a treballar la pasta, i quan sigui ja una mica lligada, hi afegim les nous tallades a trossets no gaire petits. Ho treballarem tot fins a tenir una pasta compacte no gaire tova ni seca (si cal hi afegirem una mica més de farina o de llet segons el cas).
Formarem llavors dues barretes amb la pasta en forma de baguette i ho possarem uns 15 minuts a la nevera (millor les tapem amb un drapet).
Mentrestant, haurem encès el forn a 180º. Passat el quart d'hora, posem les dues barretes en una llauna que vagi al forn, prèviament untada amb mantega o farem servir la safata de silicona.
Pintem la superfície de les dues barretes amb ou batut o amb oli (llavors no tindrà tant de color i serà més crocant). Enfornem durant uns 15 minuts. Passat aquest temps, però abans no sigui cuit del tot, retirem les barretes i amb un ganivet esmolat, les tallem com si fos embotit. Tornem a posar els "tallets" (o sigui els carquinyolis) al forn uns minuts més fins que no s'acabin de coure.
Deixem refredar totalment damunt d'una reixeta.
Deuen ser exquisits!!!! quina bona pinta, mai he tastat uns carquinyolis salats, és una recepta molt original, gràcies per compartir-la :)
ResponElimina