Pàgines

dilluns, 27 de juny del 2011

Magret d'ànec amb salsa de cireres

Una manera de preparar el magret d'ànec aprofitant que encara estem en temporada de cireres.
No gaire complicat i amb molt bon resultats.

Ingredients (2 persones):
2 magrets d'ànec
250 g de cireres
1/2 copeta (o una tassa de cafè) de vinagre de Mòdena
1 cullerada de cafè de sucre
125 cc de caldo

Netejar els magrets i fer-lis uns talls transversals per la zona del greix. Salpebrar i reservar.
Posem en una paella el sucre, amb una mica d'aigua (unes gotetes) i deixem que caramelitzi. Quan ja estigui en forma de caramel, hi afegim el vinagre i ho deixem coure uns minuts, llavors hi afegirm el brou i les cireres i ho deixem coure uns 10 minuts. Pasem la salsa pel colador xinès, i si quedés molt clara, la tornariem al foc, li afegiriem una mica de maizena i la deixariem espessir una mica. Reservem prèviament unes cireres per decorar.
Posem el magret en una paella, per la part del greix cap avall i deixem que es torri bé. Deixarà anar molt de greix. Ho girem, i ho deixem coure 5 minuts per l'altra banda, cal que quedi cruet per dins.
Ho retirem del foc, tallem a filets i ho posem en un plat formant un vano, o una flor, aboquem la salsa ben calenta pel damunt i ho decorem amb les cireres que hem reservat prèviament.

2 comentaris:

  1. Al magret d'ànec li van molt bé les guarnicions amb fruites àcides... I amb les cireres ha de quedar sensacional, me l'apunto! ;)

    ResponElimina
  2. Molt bona combinació de sabors! ja tenim una altre recepta amb cireres, a casa ens agraden de qualsevol manera!

    ResponElimina