Pàgines

dissabte, 8 de desembre del 2012

Paté de bolets

Aquesta recepta tan senzilla i tan bona la vàrem veure al bloc "els fogons de la bordeta" i, es clar, deseguit vam decidir que calia provar-la. Hi hem fet alguns petits canvis.

Ingredients:
1 ceba
400 g de bolets variats (camagrocs, xampinyons i alguns rovellons petits)
1 gotet de vi blanc
marduix
pa ratllat (no ens va caldre)

Començarem per netejar i polir els bolets. Treure'ls-hi les herbetes, alguna part lletjota i comprovar que no tinguin amo.

Pelem i tallem fineta la ceba i la posem a coure en una paella amb oli. Hi tirem marduix i sal al gust. Per fer que es vagi coent bé, quan veiem que comenci a transparentar, hi afegim una mica de vi blanc i deixem que redueixi.

Quan la ceba sigui ben cuita i ben confitada, hi tirem els bolets i deixem que es facin. Rectifiquem de sal i deixem que s'evapori l'aigua dels bolets.

Quan siguin cuits, els deixem refredar i llavors els passem pel túrmix. Cal que ens quedi ben fi. Ajustem la cremositat del paté afegint-hi pa ratllat (nosaltres no ho vàrem fer perquè probablement com que els camagrocs són força secs de per si, el paté no tenia un excés d'aigua). Es serveixen acompanyats de torradetes.

4 comentaris:

  1. Apa quina il·lusió! Queda boníssim, oi? Teniu raó, al fer servir bolets com els camagrocs i els rovellons, no cal el pa ratllat! Genial!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Amb lo que ens agraden els bolets l'haurem de fer! Fa temps que tinc ganes de provar-ne de fer i aquest amb ceba crec q m'agradaria molt.
    Ideal per a fer uns canapés d'aperitiu aquests Nadals!
    ptns!!

    ResponElimina