Pàgines
▼
dimarts, 16 d’abril del 2013
Faves a la tarragonina
Una recepta per aprofitar les últimes faves tendres de la temporada: faves a la tarragonina. L'hem treta (la recepta) del llibre "culinària" de Rondissoni, un cuiner suís que va ser molt famós a la Barcelona de principis de segle.
Les faves les hem comprades a les pageses del Delta del Llobregat que venen encara a vendre a la plaça.
Ingredients (2 persones):
1 kg de faves sense desgranar per persona
2 talls de cansalada ben macos
4 o 5 cebes tendres petites
1 tros de costella de porc (aportació nostra)
1 branca de menta fresca
1 gotet de vi ranci
canyella
Començarem per desgranar les faves, si n'hi haguessin de molt tendretes les podem deixar amb la tavella i tot.
En una olla que es pugi tapar, hi tirem un raig d'oli i saltegem la cansalada i la costella de porc. Quan comenci a agafar color, hi afegim les cebes tendres tallades petites i es deixa que s'estovin una mica.
S'hi afegeix llavors les faves i la menta, una mica de sal, pebre i canyella en pols. S'hi afegeix el vi ranci, es tapa i es deixa que cogui fins que sigui cuit.
Una recepta molt interessant i amb molta tradició, m'encanta!
ResponEliminaChe bella ricetta, mi piacciono molto le fave!Un abbraccio carissima
ResponEliminaQuan faig faves moltes vegades hi afegeixo anís, de vi no ho he provat mai!!
ResponElimina