Pàgines
▼
dilluns, 4 de novembre del 2013
Flam clàssic
Una recepta clàssica i d'èxit segur, el flam!
Ingredients (4 flams):
500 ml de llet
4 ous
100 g de sucre
1 canó de canyella
1 pela de llimona
50 g de sucre més per a fer el caramel
motllos per a flam
En una cassoleta courem els 50 g de sucre amb unes gotes d'aigua fins que es torni liquid i d'un color marronet clar. Ho abocarem en el fons de les flameres o dels motllos que anem a fer servir. compte! el caramel líquid crema moltíssim!
A part, posem en un cassó, la llet , el sucre la canyella i la pela de llimona i deixem que arrenqui el bull. Retirem immediatament del foc. I repetim l'operació tres cops perquè quedi ben infusionat. Colem la llet.
Quan sigui una mica freda, hi afegirem a poc a poc i remenant constantment, els ous batuts prèviament. Cal que la temperatura de la llet hagi baixat força, si no, es coura l'ou i no ho volem, es clar!. Aboquem el preparat en els motllos.
A part, preparem un bany maria, es a dir, posen en un recipient pla aigua suficient perquè arribi a la meitat dels motllos. Fiquem ara, els motllos dins i tot el conjunt, al forn prèviament escalfat a 180º. Deixem que cogui fins a quallar. No hem d'omplir gaire el recipient del bany maria, no fos cas que l'aigua bullis i entressin gotes dins dels flams!
Un cop cuits (ho podem saber, punxant un dels flams amb un escuradents), els treiem del forn i del bany maria i deixem que es refredin. A l'ultim moment, si cal, els aboquem damunt d'un plat.
T'ha quedat molt temptador, Carina! El meu preferit és el d'ou. Amb vainilla no m'acaba d'agradar, però amb canyella no ho he provat mai, i mira que és una espècia que m'hi agrada molt, a les postres. En prenc nota! Petons
ResponEliminaper mi, el millor flam del món , el d'ou de tota la vida! quines ganes de fer-ne que tinc ara! em falten ous!! jej petons
ResponElimina