Aquesta recepta l'hem treta d'un bloc molt famòs italià anomenat "il cavoletto di bruxelles" que està ple de receptes interessantíssimes! aquesta n'es una d'elles.
Ingredients (4 unitats):
100 g de xocolata de cobertura
280 ml de nata per muntar
2 rovells d'ou
100 g de sucre
5 o 6 grans de cafè
En un cassó al foc, escalfarem la nata amb els grans de cafè. Deixarem que bulli i retirarem els grans de cafè, afegint-hi immediatament la xocolata a trossos. Barrejar-ho bé fins que la xocolata s'hagi dissolt i estigui ben integrada a la llet. Deixem refredar.
A part, batrem els rovells amb el sucre fins a tenir una crema .escumosa i blanca. Afegirem a poc a poc a la barreja de nata i xocolata. El liquit resultant, l'abocarem en envasos tipus flamera o en gotes de vidre o tasses de cafè amb llet si volem menjar-nos-els directament així.
Mentrestant prepararem un bany maria: es a dir agafarem una llauna que pugui anar al forn i hi ficarem els 4 envasos i omplirem amb aigua calenta la llauna fins que arribi més o menys a la meitat de l'envàs. Enfornarem a 150º fins que estigui cuit i deixarem refredar com a mínim 3 hores abans de servir. Si es vol, es pot acompanyar d'una bola de gelat de vainilla, per exemple.
oh! Sembla boníssim aquest pastisset! Em guardo la recepta!
ResponEliminaquina pinta!! llastima de les calories! jeje petons
ResponElimina