Des de fa uns quants anys acostumem a començar el dia de Reis amb una trobada familiar per obrir els regals i un esmorzar a base de xocolata...en aquest cas la fem sempre d'una manera força tradicional, res de productes instantanis, acostumem a comprar la xocolata a la xocolateria Can Farga , però a les pastisseries també us poden vendre xocolata per fer xocolata desfeta... i aquesta és la recepta que fem servir:
Ingredients (6 persones):
300 g de xocolata en pòls per fer-la desfeta (50 g per persona i tassa gran)
1,5 l llet
opcionalment es podria posar alguna espècie: canyella seria la més normal, però es poden fer experiments: gingebre, pebre vermell picant, etc...
Es posa en un cassó gros la llet en fred i s'hi afegeix tota la xocolata i es va remanant a poc a poc amb una cullera de fusta a foc baix. Cal que es vagi escalfant la llet sense arribar a bullir. Tarda una mica, uns 20 minuts però el resultat és magnífic. (ull! l'imatge de la foto és amb la xocolata ja una mica freda i s'ha espesseït força!)
No hi ha millor manera de començar el dia de Reis!! nosaltres aquest cop ens hem reunit per primera vegada i també hem menjat xocolata, boníssima!! Bon 2014!
ResponEliminaA casa tenim idèntica tradició...les nenes ja l'esperen des del dia abans! Aquest any la vam acompanyar amb un brioix casolà molt bo! M'encanta això d'afegir-hi espècies, ho provaré!!!
ResponEliminaUna bona manera de començar el dia de reis, amb una bona xocolata desfeta!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça