Pàgines

divendres, 14 de febrer del 2014

Coca de pebrots amb pebre vermell

Una altra recepta de coca de verdura. Aquest cop l'hem feta afegint-hi vi blanc a la pasta (i no pas cervesa) i  amanint-la amb pebre vermell dolç. El resultat? boníssim!

Ingredients (2-3 persones):

per la pasta:
250 g de farina
125 cc de vi blanc
50 cc d'oli
llevat quimic (i culleradeta)
sal

pel farcit:
2 pebrots vermells grossos
2 pebrots italians
julivert al gust
pebre vermell dolç


Tallem els pebrots a daus i els barregem amb el pebre vermell i una mica d'oli. Ho deixem una estona reposar  perquè quedi ben amanit.

En un bol barrejarem la farina amb una mica de sal, el vi blanc el lleva t químic i l'oli. Ho treballarem amb les mans o amb una forquilla per barrejar-ho tot, si està molt seca l apsta, hi afegirem una mica més de vi.

Podem seguir treballant-ho dins del bol o ho passem tot al marbre ben net i un pèl enfarinat. Seguim pastant-ho. Cal que ens quedi flexible i no s'enganxi a les mans. L'estirarem amb l'ajut del corró, la posarem damunt una llauna que pugi anar al forn (prèviament untada d'oli o fent servir la safata de silicona). Acabem de  donar-li forma amb els dits untats d'oli. Cal que vigilem que no agafi corretja, es a dir, si la treballem molt, quan la volguem estirar, es tornarà a arronsar.

Quan la tinguem ben estirada damunt la llauna hi aboquem el farcit prèviament preparat i ho amanim amb un raig d'oli. Enfornem a 180º fins que sigui cuita. Quan la traguem del forn, hi tirem un altre raig d'oli.







2 comentaris: