Pàgines
▼
divendres, 8 de maig del 2015
Sípia amb pèsols
Aprofitant la temporada de pèsols frescos vam fer aquesta recepta tan tradicional! bon´ssima, de les de sucar pa sense parar..
Ingredients (2 persones):
2 sípies mitjanes netes (guardar la melsa)
400 gr de pèsols sense desgranar
1 ceba mitjana
2 o 3 tomàquets ben madurs1 got de vi blanc
per la picada:
1 llesqueta de pa fregit
5 o 6 ametlles torrades
1 presa de xocolata
julivert
Començarem per fregir una llesqueta de pa sec en una cassola amb oli. Reservem.
Posem els alls picadets a la mateixa cassola amb el mateix oli i, quan comencin a enrossir, hi tirem la ceba i deixem que cogui. Quan sigui cuita, i hi tirem el tomàquet ratllat i salat i deixem que el sofregit es cogui i es concentri.Hi tirem el vi blanc i deixem que evapori l'alcohol i es torni a reduir.
Quan el sofregit sigui ben fet, hi afegim la sípia neta i tallada a trossos, inclosa la melsa. Abaixem el foc perquè cogui a foc lent i tapem la cassola si cal. Quan la sípia sigui mig cuita, i afegim els pèsols nets i desgranats i una mica d'aigua si cal. Tapem i deixem que vagi fent xup-xup lentament. Salem i empebrem.
Quan faltin un parell o màxim cinc minuts per parar el foc, hi afegim la picada que tindrem feta a part: en un morter hi piquem el pa fregit, un all cru, les ametlles torrades i pelades, el julivert fresc trinxat i la presa de xocolata amb una mica de sal. Deixatem amb una mica de suc, barregem amb la resta de la salsa i deixem que acabi de coure. Ha de quedar un pèl sucosa.
Aquests plats tan típics són boníssims... aquest any encara no l'he preparat però ja sé que ho faré pel proper cap de setmana!
ResponEliminaPetons
Palmira