Pàgines

dilluns, 20 de juliol del 2015

Kulfi (Gelat hindú de safrà)

Del llibre de receptes hindús de la C. Panjabi,  vam fer aquest gelat tradicional hindú..feia temps que ens venia de gust fer-lo però les receptes que havíem trobat deien sempre de bullir la llet fins a concentrar-la hores i hores...i no ho veiem gaire clar, i menys amb les llets que podem comprar habitualment al super....En aquesta versió l'autora fa servir llet evaporada, aquesta sí que és fàcil de trobar i de "treballar" .

Ingredients (6 gelats aprox.):

2 cullerades soperes de sucre
cardamom en pols, una culleradeta de cafè
1 pot de llet evaporada
6-8 fils de safrà
3 cullerades de nata (no en teníem)

En una cassola, farem coure la llet a foc lent amb el cadamom amb el sucre durant uns 10 minuts. Cal remenar constanment. Retiramem del foc i afegirem el safrà. Barregem i deixem refredar. Si tenim la nata, l'afegirem quan tot sigui ben fred.

Omplim els motllos de gelat, els vasets o aboquem en un pot que pugui anar al congelador. Ho congelem fins que sigui ben sòlid.

Si em fet servir un motllo de gelat o de polo, recordeu que la millor manera de desmotllar-los és posar l'envàs sota l'aixeta (procurant que no entri aigua al gelat), deixar còrrer una mica l'aigua calenta i es desmotllarà en un moment.

1 comentari:

  1. Ha d'estar bonissim! N'he preparat un mes clàssic amb crema inglesa i azafrà i ens va encantar!
    La propera vegada probaré d'aquesta manera.
    Petons
    Palmira

    ResponElimina