Pàgines

dilluns, 16 de novembre del 2015

Sopa torrada de Vic

Una sopa ben popular a Vic i la seva comarca però força desconeguda fóra d'allà. De fet, a Vic és tan popular que als forns vénen unes bossetes amb el pa sec i ja preparat per a fer-la. El segon ingredient bàsic són les pilotilles, es a dir, unes mini-mandonguilles que també les trobem a altres sopes com la sopa de galets amb pilotilles (justament).

Ingredients (2 persones):

brou lleuger o aigua
pa sec al gust (dependrà de com ens agradin d'espesses)

per les pilotilles:
carn picada de porc (pot ser 50% de porc i 50% de vedella)
canyella
all i julivert al gust
1 ou
farina

Començarem per fer les pilotilles: barrejarem en un plat la carn, l'all i el julivert picat, la canyella al gust, l'ou, sal i pebre negre i una mica de farina per donar-li consistència a tot i poder fer les pilotilles. Les pilotilles cal que tinguin una mida aproximada de la meitat d'una mandonguilla o encara més petites. Amb uns 250 g de carn ens en poden sortir unes 20.

Un cop formades les pilotilles, les passem per farina, les fregim i les reservem.

A part, en una olla grossa, hi posem el brou i quan comenci a bullir, hi tirem el pa torrat a trossets. Deixem que cogui i que el pa es desfaci. Llavors, hi afegim les pilotilles, deixem que cogui uns deu minuts més, rectifiquem de sal i servim.

4 comentaris:

  1. bonissima! m'encanta i em sona molt haver vist pa per sopa, no sé on, però em sona.Les pilotilles el millor! és el que més m'agrada de la sopa! petons

    ResponElimina
  2. No la coneixia i me l'apunto, ara comença el temps en què les sopes venen molt de gust.

    ResponElimina
  3. Abans de posar el brou, s'ha de fer un sofregit de ceba i tomàquet. Llavors posar el brou i una picada amb all, julivert i unes quantes avellanes torrades. Després un cop bulli ja es pot afegir el pa torrat...
    Aquest sofregit el fem perquè la sopa sigui més gustosa

    ResponElimina
  4. Hi ha tendència a dir que una cosa és desconeguda (o força desconeguda) quan, en realitat, només la desconeixen a Barcelona i rodalies. Potser és típica de Vic, però jo he menjat aquesta sopa al Berguedà (on també venen bossetes de pa torrat als forns), al Pallars, a la Vall d'Aran, al Bages, al Solsonès,...
    Molt bona, per cert. A casa la fem sovint.

    ResponElimina