Pàgines

dimecres, 22 de febrer del 2012

Coca de sardina pel dimecres de Cendra

Acaba ja el Carnaval i acaba es clar, amb l'Enterrament del Rei Carnestoltes o/i el de la Sardina...per a celebrar tant trist esdeveniment, hem preparat aquesta Coca amb Sardina...fa uns anys que apareixen aquestes coques o una versió similar a les pastisseries de Barcelona, no sabria dir si és un costum gaire antic, sincerament no les recordo de petita, però estan ben bones!

Ingredients ( 2 persones):
250 g de coca de pa
2 sardines de la costa (ull! amb els guardiacivils o arengades pot quedar molt forta)
1 ceba grossa
1/2 pebrot
1 tomàquet (se'ns va passar)

Começarem per a preparar el pa de coca tal i com expliquem aquí.

A part, tallarem en juliana les verdures i el tomàquet a rodanxes i ho trempem, es a dir, ho deixem reposar amb una mica de sal i un raig d'oli unes hores abans de cuinar-los.

Les sardines les desescatem si cal i les deixem amb una mica d'oli també.

Estirem la pasta de la coca i hi posem per damunt la ceba i el pebrot, també el tomàquet. Comte de no afegir el suc (aigua de fet) que hagin fet. Posem al forn ja calent a 200º. Quan estigui la coca a mig fer, hi posem també les sardines. Deixem que agafi color la coca. Quan la traiem del foc, hi tirem pel damunt un raig d'oli.

5 comentaris:

  1. ui, feia anys que no sentia això dels "guàrdiacivils"! :)

    ResponElimina
  2. pobreta sardina, amb lo bona que es!!! una coca fantastica! petons

    ResponElimina
  3. Che buone le sardine preparate così!! Io amo molto questo pesce! Grazie per la ricetta:)

    ResponElimina
  4. Les coques siguin del que siguin són boníssimes i aquesta en particular amb sardines, molt original!

    ResponElimina