Ingredients (per a 4 persones):
250 g de farina de força
4 g de sal
5 g de llevat de forner
150 g d'aigua
25 g d'oli d'oliva
Posem en un bol tots els ingredients. Es millor que el llevat el dissolgueu prèviament amb uns 50 g d'aigua (dels 150 g totals!). Quan ho tinguem ben barrejat, fem una bola i ho deixem reposar uns 15 minuts.
Hi ha diverses maneres de pastar, nosaltres fem aquesta: agafem la bola i l'estirem molt suaument amb el palmell de la mà com si féssim un massatge, la pleguem de nou sobre ella mateixa i la girem 90º a l'esquerra. Repetim l'operació 16 vegades. Deixem reposar 15 minuts, deixant la pasta en forma de bola en el bol untat d'oli. Tot això, ho farem amb les mans una mica untades d'oli i amb el marbre de la cuina o la superfície on treballem també untada una mica amb oli
Aquest procés el repetim 3 cops, al final del tercer cop, bolegem la pasta (es a dir, la fem girar com si fos una pilota, sempre suaument) i la deixem reposar en el bol enfarinat, en un lloc fosc sense corrents d'aire i amb el bol tapat una hora i mitja més o menys o fins que dobli el seu volum.
Passat aquest temps, estirem la pasta amb l'ajut del corró i la posem sobre la llauna que vagi al forn prèviament enfarinada. El forn el tindrem ben calent i a 225º i hi tindrem ficat un atuell tipus plat o safata petita que resisteixi al foc al costat d¡on hagi d'anar la coca si hi ha prou lloc o a sota de tot del forn.
Enfornarem la coca. Prèviament, tindrem una mica d'aigua escalfant. Immediatament que enfornem la coca, tancarem la porta del forn, agafarem l'aigua i obrirem de nou i ràpidament, tirarem una mica d'aigua dins de l'autell , de forma que el forn s'omplirà de vapor. Tanquem.
Deixem l'aigua dins del forn uns 10 minuts. Després la traiem i baixem també el forn una mica , a 200º. deixem que s'acabi de fer la coca, uns 10-15 minuts més.
Aprofitant la pasta de coca, fem fer-ne una altra "inspirada" pel blog "olletadeverdures": la recepta de la pasta era diferent, però tal i com explicaven allà de la "coca de ditades" de Vinaròs, hi hem posat pebre vermell i sal:
Ingredients (4 persones):
200 g de coca de pa
pebre vermell dolç
sal (millor flor de sal)
oli
Estirem la pasta damunt la llauna, hi tirem un raig d'oli i l'amanim amb sal. Enfornem com la coca de pa "normal" i quan estigui a mitja cocció o porti uns 15 minutets, obrirem el forn hi tirarem pebre vermell al gust. Tanquem i deixem que s'acabi de coure. Al moment de treure-la del forn, hi podem tirar un altre raig d'oli.
4 comentaris:
Sono bellissime entrambe! M'ispira moltissimo quella con la paprika! Buona serata carissima :)
Encara no n'he de mai!!!! Aviat ho provaré, ja t'ho diré
Amb el toc del pebre vermell ha de quedar un pa molt gustós. M'encanten les coques de recapte i amb aquesta base han de quedar boníssimes.
Espèndida base de coques de recapte i altres preparacions salades.
I la que porta pebre vermell, deu swer ben bona sense cap més acompanyament!!
PTNTS
Dolça
Publica un comentari a l'entrada