Aquest pastís el vàrem tastar durant la festa nadalenca de l'escola Musics' Son, el va portar una de les companyes i molt amablement, ens en va passar la recepta. Porta cervesa, moscatell i anís, però no us espanteu!! amb la cocció l'alcohol desapareix i queda un gust boníssim i molt particular! La fruita seca i la confitada, si no en teniu prou o no teniu ben be les proporcions, les podeu variar al vostre gust; també queda boníssim si fem servir farina integral!
Ingredients (6-8 persones):
60gr. d'avellanes
60 gr. de panses
60 gr. d'ametlles crues i pelades
60 gr. de nous (òbviament pelades)
80 gr. de fruita confitada variada (cireres, taronja, préssec)
150 gr. de figues seques
3 0us
150 gr. de sucre
125 gr. de mantega
100 gr. de cervesa negra
100 gr. de vi dolç (moscatell)
50 gr. d'anís
1 culleradeta i 1/2 de canyella
1 culleradeta de nou moscada
330 gr. de farina
1/2 sobre de llevat "Royal"
1 culleradeta i 1/2 de bicarbonat (jo no en tenia)
i un pessic de sal
Trossejarem totes les fruites seques i confitades i les reservarem.
Barrejarem amb l'ajut del robot de cuina, els ous (clara i rovell) amb el sucre i quan estigui ben barrejat i ben escumós, hi afegirem la mantega tova, la cervesa, el vi, l'anís, la canyella i la nou moscada.
Seguidament s'hi afegeix la farina, el bicarbonat, el llevat i el pessic de sal. Poc a poc es va barrejant i a continuació s'hi afegeix la fruita seca que heu reservat i la barregeu. (tot plegat queda bastant espès).
Es posa en un motlle prèviament untat amb mantega i el posarem al forn, prèviament escalfat, uns 40 minuts a 180º (òbviament el temps pot variar depenent del forn de cadascú).
Carai! Aquest pa sí que és nutritiu de debò! Per fer un bon esmorzar, com ens diuen que hem de fer, i aprofitar per fer una bona excursió carregats d'energia!! Petons
ResponElimina