diumenge, 18 de maig del 2025

Blat de moro escairat amb botifarra de perol esparrecada

 

Aquesta recepta la varem fer per aprofitar un blat de moro escairat que teniem ja cuit de fer -ne escudella (aqui). També teniem una mica de botifarra de perol al congelador i, es clar, la barreja era inevitable! En aquest cas, no tenim proporcions gaire exactes, perquè haviem omplert una carmanyola sense pesar-la.


Ingredients  (2 persones):
300 g blat de moro escairat ja cuit
un tros de botifarra de perol

En una paella, començarem per sofregir la botifarra ja esparrecada i a trossets. Quan comenci a enrossir, li afegim el blat de moro i remenem. Deixem que cogui tot junt uns minuts, rectifiquem de sal i pebre si cal i ja ho podrem servir.

dijous, 1 de maig del 2025

Garró de porc amb all-i-oli

 

Aquesta recepta la varem treure dels fulletons que editen cada mes els mercats de la zona de Girona. Prové d'una recepta o més aviat, una forma antiga d'aprofitar al màxim el sobrall de les cuixes i les espatlles de porc...


Ingredients (per un sol garró9:

Cal agafar el garró de porc i cobrir-lo de sal gruixuda. El deixem quatre o cinc dies a la nevera. Passat aquest temps, el traiem, el netegem de la sal i el rentem. El fem bullir quatre o cinc hores fins que la carn no sigui ben tendra. El deixem refredar (important! nosaltre aqui no ho vam fer i no hi havia manera de tallar-ho ben fi). 

Tallem els garrons a llesquetes ben fines i ho acompanyem amb allioli.

Seguidors