dimecres, 14 de gener del 2015

Coliflor (o bròquil) amb salsa

Una altra recepta ben senzilla de fer i amb producte de temporada. Podem triar de fer-la amb bròquil o amb coliflor, com ens vingui més de gust. Nosaltres, vam fer servir coliflor aquest cop.

Ingredients (2 persones):

2 patates mitjanes
7-8 branquillons de coliflor
1/2 manat d'alls tendres
julivert (força)
1 cullerada de sucre de pebre vermell dolç

Pelem i tallem les patates a octaus. Tallem la coliflor a branquillons petits.

En una olla al foc amb força aigua, fem bullir les patates. Passats quinze minuts, hi afegim la coliflor, salem i deixem coure uns altres 15 minuts fins que tot sigui cuit. Colem i reservem, però compte! cal reservar una mica de l'aigua de bullir: el millor és treure-la amb un cullerot abans de colar les verdures.

En una paella hi posem un raig d'oli i quan sigui calent, hi tirem els alls tendres tallats petits, deixem coure uns minuts i hi afegim el julivert ben trinxat. Immediatament, hi afegim una cullerada petita de pebre vermell dolç i 4 cullerades soperes del brou de bullir la coliflor. Deixem que cogui uns minuts.

Quan la salsa estigui fent xup-xup, hi aboquem la coliflor i les patates, ho remenem amb cura perquè quedi tot ben impregnant de gust. Rectifiquem de sal si cal i deixem al foc uns minuts. Cal que quedi més aviat sec. Servim calent.

1 comentari:

Palmira POM ha dit...

Una manera diferent de menjar coliflor, me l'apunto!
Petons,
Palmira

Seguidors