La cassola de tros és molt típica de lleida, n'hi ha molts versions però la idea bàsica és que la cassola porta verdura de temporada (que trobaven a l'hort o tros), en aquest cas espinacs i carn, en part que duien de casa (botifarra negra, algun tros de porc) i allò que podien arreplegar de camí a l´hort o mentre hi treballàvem (per això els caragols són ingredient imprescindible!). Aquesta n'és la nostra versió.
Ingredients (2 persones):
2 talls de botifarra negra
2 talls de botifarra de perol
10-12 caragols ja enganyats i cuits
mig conill a octaus
2-3 trossos de cansalada
2-3 de costella de porc
1 ceba
1 manac d'espinacs ja nets
2-3 tomàquets madurs
1 o 2 alls tendres
mig got de vi blanc
En una cassola de fang, sofregim la cansalada, la costella de porc i el conill fins que agafi una miqueta de color. Retirem i reservem. Hi afegim la ceba picolada ben fina i els alls tendres també talladets petits i deixem que sofregeixi. Quan la ceba sigui quasi feta, hi tirem el vi i deixem que s'evapori, després hi tornem a posar la carn i hi afegim el tomàquet i deixem que es redueixi.
Quan faci xup-xup, hi afegim els espinacs nets i tallats a trossos. Hi afegim també els caragols. Deixem que faci xup-xup tapat a foc mitjà. Quan sigui tot cuit, hi afegim les botifarres tallades i deixem que cogui cinc minuts més. Rectifiquem de sal i ja podem servir.
Com hem abans, hi ha moltes versions del plat; per exemple, n'hi ha que hi posen una picada just abans de les botifarres per espesseir la salsa. N'hi ha que, a temporada, la fan amb albergínies i/o pebrots, etc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada