divendres, 2 d’agost del 2019

Llucets al forn

Una recepta ben fàcil i bona, amb un peix amb poques espines i força gustòs. Habitualment els llucets es mengen arrebossats i fregits (el peix que es mossega la cua), però aquesta versió també es relativament popular..

Ingredients  (2 persones):

4 o 5 llucets per cap (dependrà del tamany)
1 ceba
2 patates mitjanes
1 o 2 tomàquets mitjans o un grapadet d'aquells de cirereta
sal i pebre
Una copa de vi blanc

Netegem els llucets, els salem i empebrem al gust.

A part pelem i tallem a llunes la ceba i també pelem i tallem a rodanxes les patates, netegem els tomàquets i si no són dels de cirereta, els tallem a llunes. Ho posem tot a una plàtera que pugui anar al forn, salem i empebrem, ruixem amb un fil d'oli i ho enfornem fins que sigui quasi cuit.

Quan sigui quasi cuita la verdura, hi afegim pel damunt els llucets, arruixem amb el vi blanc i deixem que es facin. Servim quan siguin cuits però no massa ! Si veiessim que s'assequen molt mentre couen, tapem-los amb paper de cuina.

Seguidors