dijous, 5 de maig del 2016

Coca de botifarra dolça i pomes

Una coca per aprofitar que teniem una botifarra dolça al congelador esperant a ser consumida. Ens va semblar una bona idea fer una versió aproximada de la recepta més tradicional de la botifarra adaptant-la a les coques salades. El resultat és molt i molt bo!! També hem aprofitat per a provar el llevat de forner en pols.

Ingredients:

per a la coca:

250 g de farina
150 g d'aigua
1 cullerada sopera d'oli
una mica de sucre
un pessic de sal
llevat de forner (uns 5g)

pel recapte:

3 pomes dolces (que no siguin fuji que tenen massa aigua!)
1 botifarra dolça
1 ceba mitjana
2 cullerades soperes de vi negre
un pessic de canyella en pols
una mica de sucre
una llimona

Començarem preparant la coca. En un bol gros, barregem tots els ingredients i un cop tinguem una pasta homogènia, ho passem al marbre lleugerament enfarinat i la treballem una mica. Ho tornem al bol i deixem que dobli el volum ben tapat el bol amb un drap en un lloc sense llum directa i sense corrents d'aire.

En una paella hi posem un raig d'oli i la botifarra tallada a trossos no gaire prims. Deixem que agafi color i la retirem i reservem. A la mateixa paella, hi posem ara la ceba pelada i tallada prima amb una mica de sal. Deixem que cogui i mentrestant, tallem les pomes a daus i a mida que ho fem, fregem els trossos amb llimona perquè no ennegreixin. Afegim els trossos de poma a la paella, una mica de sucre, de sal, de canyella i el vi negre i deixem que cogui fins que el vi estigui ben reduït i les pomes cuites però que no es desfacin.

Quan la pasta hagi llevat, l'estirem amb el corró i la posem damunt d'una llauna que pugi anar al forn, prèviament enfarinada. Hi posem pel damunt la ceba i la poma i hi repartim els trossos de botifarra dolça. Ho amanim amb un raig d'oli i ho enfornem a foc calent (180º).

Quan la coca sigui cuita, ho retirem del foc; si mentre cou el recapte es cou massa, ho podem tapar amb paper de forn.

Servim calenta o freda.


Seguidors