dimecres, 21 d’agost del 2019

Arròs amb calamarsons i sobrassada


Una recepta d'arròs d'origen mallorquí...com sempre, possant-hi sobrassada arreu, però queda molt i molt bo!

Ingredients (2 persones):

180 g d'arròs
1 bon pessic de sobrassada
1 tomàquet ben madur
300 g de calamarsons nets
1/2 porro
brou
1 o 2 alls

Començarem per enrossir els alls en una cassola de fang. Quan tinguin coloret, els retirarem i reservarem.

En el mateix oli, hi sofregirem el porro tallat ben finet, amb una mica de la part verda. Quan comenci a agafar color, hi afegim la sobrassada esmicolada i la deixarem fondre.  Seguirem sofregim el porro i llavors,hi afegirem el tomàquet madur ratllat. Deixem concentrar i coure ben be el sofregit. Salem i empebrem llegurrament.

Quan tinguem ben concentrat el sofregit, hi afegim els calamarsons, hi donem un parell de voltes i llavors hi afegim també l'arròs. Hi donem un parell de voltes més, fent que tot quedi ben barrejat i l'arròs ben amarat del sofregit i hi aboquem el brou (una mesura per mesura d'arròs i una mesura extra per la cassola.

Deixem que cogui cinc minuts a foc fort, baixem i deixem coure 15-20 minuts més (pot dependre de l'arròs). Parem el foc i deixem repossar cinc minuts més. Servim.

1 comentari:

El pare ha dit...

Aquest arròs ha de ser molt i molt bo.
Em quedo amb la idea.

Una abraçada

Seguidors