dimarts, 19 d’octubre de 2010

Amanida de patates i musclos

Una amanida per aprofitar que estem en temporada de musclos i abans que comenci a entrar el fred definitivament, un plat per a menjar fred (o millor, a temperatura ambient).

Ingredients:
2 patates grosses
2 pastanagues
1/2 kg de musclos
julivert, alls i farigola

Primer de tot caldrà netejar bé els musclos. Els posarem ( un cop ben nets) en una olla amb un raig d'oli, un parell d'alls pelats, una branqueta de julivert i una altra de farigola, hi afegirem també una mica de sal i les dues pastanagues netes i tallades finetes a rodanxes i unes gotes d'aigua. Taparem l'olla i deixarem que es coguin a foc molt lent uns quinze minuts.
A part, tallarem les patates a quadradets i les bullirem. Un cop cuits, els colem i deixem que es refredin.
Quan els musclos siguin ja cuits i oberts, els colarem i guardarem l'aigua de la cocció! Treurem els musclos de la closca i "recuperarem" també les pastanagues. Les herbes i els alls es poden tirar.
El caldo de la cocció es cola i se li afegeix una mica d'oli, pebre negre i sal i es barreja bé.
En una safata barrejarem les patates a quadradets, els musclos, les pastanagues i hi abocarem pel damunt el caldo de la cocció. Es pot empolsinar una mica amb més farigola si en volem potenciar el seu sabor. Es serveix fred.

Seguidors