dimecres, 6 d’octubre del 2010

Samoses

La recepta d'avui és ni menys ni més que la de les samoses, aquesta espècie de cresta o panada hindú molt popular al seu país d'origen i que cada cop ho és més també a occident. El més difícil d'aquesta recepta es aconseguir "tancar" la samosa com cal, es a dir fent un triangle perfecte amb la pasta. Hi ha un munt de vídeos a la xarxa on s'utilitzen diferents tècniques per a fer el "paquetet" triangular, per exemple aquí, aquí i aquí...n'hi ha moltes més..semblen totes molt fàcils però la veritat és que cal una mica de pràctica. Ara, el resultat val realment la pena.

Ingredients:
per a la pasta:
150 g de farina
1 culleradeta de llavors de comí
llevat en pols
oli
aigua
sal

Pel farcit:
1 ceba mitjana
2 patates grosses
3/4 d'una tassa de pèsols congelats
1 culleradeta de llavors de matafaluga
1 culleradeta de comí
1 culleradeta de llavors de comí
1 culleradeta de coriandre
1 culleradeta de garam masala
1/2 culleradeta de pebre vermell picant (o més si agrada més picant)
un grapat de panses de corint
sal

Per a la pasta:
en un bol gros, barrejar tots els ingredients esmentats fins aconseguir una pasta ni molt tova ni molt dura. Treballar-la sobre una superfície enfarinada fins que ens quedi una pasta fina i flexible. Deixar-la reposant uns 30 minuts com a mínim.

Pel farcit:
Bullir i pelar les patates. Quan siguin cuites i fredes, tallar-les a dauets.
Tallar la ceba molt fina i començar a sofregir-la amb una mica d'oli en una paella. Afegir-hi les llavors de comí, barrejar-ho bé i afegir-hi els pèsols.
Afegir-hi la patata a dauets i totes les altres espècies, remenar bé i deixar que cogui uns 5 minuts més a foc baix. Apagarem el foc i deixarem que es refredi.
Ara caldrà amb l'ajut d'un corró, agafar petites porcions de pasta, fer-ne unes boles, aplanar-les i tallar-les per la meitat amb un ganivet. Ens quedaran com mitges llunes. A partir d'aquí cal fer una mena de cucurutxo, recomano mirar bé un dels vídeo indicats per a fer-se una idea millor.
Farcirem el cucurutxo amb el farcit preparat anteriorment i tancarem les samoses, si cal segellant les vores amb una mica d'aigua.
Quan les tinguem fetes, anar-les deixant sobre una superfície un pelet enfarinada perque no s'enganxin.
Fregirem els triangles en oli ben calent o bé, si ho volem més lleugeret, ho posarem al forn fins que agafin un color dauradet. Es serveixen amb una salsa txuney.

1 comentari:

Edith Pilaff ha dit...

Ciao e grazie per il gentile commento che hai lasciato da me.
Non ho bisogno di dirti che adoro le samosa....Brava!

Seguidors