diumenge, 24 d’octubre de 2010

Coca de calamarsets

La foto no és gaire bona precisament, però aquesta coca sí que ho és de bona i els calamarsets li donen un intens gust a mar. Vaig trobar la recepta ja fa un temps, en una pàgina d'un ajuntament valencià on apareixien receptes típiques del poble, malauradament no recordo quina era i no he estat capaç de trobar-la de nou. En aquesta ocasió vaig fer servir uns calamarsets molt petitons que tenia al congelador, molts no feien ni la mida de mig dit i pràcticament es van fondre durant la cocció (deixant el sabor això sí); d'altres vegades havia fet servir peces més grossetes i això feia que un cop cuita la coca quan mossegaves et "trobessis" la característica textura del calamar...

Ingredients per la pasta de la coca:
250 g de farina
100 ml d'aigua
50 ml d'oli
25 ml de vi blanc
1 sobret blanc i 1 sobret blau de gasificant (de venda al mercadona)
sal
oli (per regar la coca)

Ingredients per a la farsa:
400 g de calamarsets
2 alls
julivert
pa ratllat
sal i pebre negre

Netegem els calamarsets. Trinxem els alls i el julivert ben finets i els barregem amb una cullerada de sopa ben plena de farina de galeta, salem i empebrem
En un bol, barrejarem la farina amb una mica de sal, l'oli , el vi, quasi tota l'aigua i els sobrets de gasificant. Ho treballarem amb les mans o amb una forquilla per barrejar-ho, si està molt seca la pasta, anirem afegint més aigua. Podem seguir treballant-ho dins del bol, o ho passem tot al marbre ben net i una mica enfarinat i seguim pastant-la. Cal que ens quedi flexible i que no s'enganxi a les mans . L'estirarem amb un corró, la passarem damunt una plata que pugi anar al forn (prèviament untada d'oli si no fem servir la silicona). Acabarem de donar-li forma amb els dits untats d'oli. Cal vigilar que no ens agafi corretja, es a dir, si ens passem de treballar-la, quan la volguem estirar, es tornarà a arronsar. Quan la tinguem ben estirada damunt la llauna, hi aboquem al damunt els calamarsets ja nets,(si fossin més grossets d'un dit, caldria tallar-los), i pel damunt dels calamarsets, la barreja d'alls, julivert i pa ratllat. Ho reguem amb un fil d'oli i enfornem a 180º fins que la pasta sigui cuita (el temps dependrà del forn, però probablement seran uns 20 minuts o mitja hora).
Quan sigui cuita la coca, la treiem del forn, ho tornem a regar amb un raig d'oli i ja estarà llesta.

Seguidors