dissabte, 2 d’octubre de 2010

Licor d'aranyons

La beguda més típica de la Garrotxa (i d'altres comarques de Catalunya) és, sens dubte, la ratafia, però també és molt popular el licor d'aranyons. És una beguda casolana ,"fabricada" per moltes famílies pel seu consum propi. És molt senzill de fer (molt més de fet que la ratafia), s'elabora a partir dels fruits de l'aranyoner (els aranyons), un arbust molt fàcil de trobar als marges dels camins i els camps a la comarca. La beguda té normalment un bonic color robí, però en el cas de la fotografia (i ja em perdonareu) la "collita" de l' any no va ser gaire bona, els aranyons estaven bastant sequets i no va acabar d'agafar el color corresponent. Malgrat tot, estava igualment bo.

Ingredients:
1 l. d'anís sec (o dolç si el voleu més suaus)
200 g de sucre
1 pal de canyella
3 o 4 grans de cafè (opcional)
1 bol d'aranyons ben ple.

Netegem els aranyons, els hi treiem totes les fulletes que puguin tenir, els hi tallem també la cueta si encara la mantenen, la pols, et. Un cop ben nets, els posem en un pot de vidre gros (aprox. d'un litre i mig de capacitat), afegim el sucre, la canyella, si volem uns grans de cafè i hi aboquem l'anís. El tapem bé i el deixem reposar, en un lloc fresc i fosc. Als tres mesos, comprovem si el sucre s'ha fos totalment i els aranyons són ben secs. Llavors ho podem colar i ja està llest per a ser consumit (millor "passar-lo" a una ampolla bonica).

Seguidors