dijous, 8 de novembre del 2012

Platillo de xai amb pèsols





Teníem uns quants pèsols al congelador i uns trossos de coll de xai i ens vàrem decidir a fer aquest plat : ingredients senzills per a un gran resultat. Durant la temporada dels pèsols frescos, encara queda més bo!

Ingredients (2 persones):
1  de coll de xai tallat a trossos
1 got i mig de pèsols congelats
1 ceba
2 tomàquets madurs petits
 1/2 canó de canyella
1 o 2 claus d'olor
1 o 2 alls
1 fulla de llorer
1 branqueta de farigola
1 branqueta d'orenga
julivert
uns brins de safrà
5 o 6 avellanes
1 got de vi ranci o conyac

En una cassola que es pugui tapar, enrossim a foc viu el coll de xai tallat, salat i empebrat. Quan sigui ja ros, hi tirem la ceba pelada i tallada a trossos no gaire petits i el tomàquet tallat a llunes. Hi tirem també el vi ranci i la canyella, el llorer i els claus. Deixem que cogui, vigilant que la ceba no es cremi (haurem de baixar el foc i tapar la cassola).
Quan la ceba comenci a estovar-se, hi tirem els pèsols congelats i tornem a tapar. Deixem que cogui tot. Si cal, hi afegim aigua, només perquè no se'ns cremi la ceba i perquè vagi coent la carn.

A part, fem la picada amb les avellanes, el safrà, els alls pelats i el julivert. Ho afegim a la cassola i deixem que acabi de coure. No ens ha de quedar gaire sucós. Si veiéssim que va sobrat de suc, destapem la cassola perquè s'evapori un pèl. Rectifiquem de sal.

3 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Oh que bo! Els pèsols estofats m'agraden molt, i el xai els deu donar molt sabor! Ideal per nens, aquesta carn, és tan tova!! petonets

lacuinadesempre.cat ha dit...

Bon i saborós plat.

sandra/ josemaria ha dit...

per lleparse els dits

Seguidors