dimecres, 16 de setembre del 2015

Coca de figues i formatge de cabra

Una coca aprofitant que tenim ja de fa dies arreu figues de coll de dama...també ho podem fer amb altres menes de figues, però son menys gustoses segons la nostra opinió.

Ingredients (2-3 persones)
250 g de farina
125 g de cervesa
50 g d'oli d'oliva

2 o 3 cebes mitjanes
vinagre de Mòdena
sucre
6-7 figues de coll de dama
formatge de cabra tipus Garrotxa

Començarem per pelar i  tallar a làmines la ceba. La posem en una paella amb una bona quantitat de vinagre de Mòdena, sal i una mica d'oli. Deixem que cogui.  Quan sigui ja quasi cuita i el vinagre reduït i hagi perdut la fortor, hi afegim una mica de sucre. Rectifiquem de salt, deixem que acabi de coure i reservem.

Després passarem a preparar la pasta; com que duu cervesa no ens caldrà ni posar-hi llevat. En un bol, posem la farina i la sal, hi afegim l'oli i la cervesa, barregem fins a formar una pasta amb consistència que es pogui escampar fàcilment amb la mà o el corró de cuina però que mantingui la forma. Deixem reposar uns 20 minuts.

Passat aquest temps, estirem la pasta amb l'ajut d'un corró i la posem damunt d'una llauna que pugui anar al forn prèviament untada d'oli. Escampem pel damunt la ceba, damunt la ceba repartim el formatge esmicolat i les figues tallades per la meitat , o millor, en fem 3 talls de cada figa. Reguem amb un fil d'oli.  Posem al forn a 190 (ja calent). Ho deixem fins que la pasta sigui torradeta.

Traiem del forn i amanim amb un altre raig d'oli.

3 comentaris:

Mònica Tarradellas ha dit...

A veure si vaig a mercat i compro un bon grapat de figues i puc posar en pràctica aquesta coca! Petonarros!

trifasic de baileys ha dit...

quina bona pintaaa!!! aquesta varietat en les coques és el millor!! petons

Unknown ha dit...

Oh que bonaaaaa. M'encanta el formatge de cabra i combinat amb les figues i al forn deu estar genial...gràcies per la recepta guapa ;)
Anna

Seguidors