Cada final d'any els Castellers de Barcelona tanquem temporada amb un cap de setmana d'activitats per a tots els membres de la colla; una de les meves preferides és el concurs de cuina..aquesta recepta la va fer el nostre company en Jesús de Gavà (i per això li he posat aquest nom!).
Ingredients (2-3 persones):
1 llauna de favetes ja bullides (aprox. uns 100-120 g)
1 paquet de salmó fumat
1 branqueta de menta
3 cullerades d'oli
1 cullerada de vinagre (millor si és de poma)
sal i pebre
1 escarola (opcional, però recomanable. Nosaltres vam fer servir enciam fulla de roure, no queda igual)
Netejarem i tallarem les fulles de l'escarola. Les posarem com a fons dels plats o de la plàtera on anirà l'amanida.
Farem la vinagreta, barrejant l'oli, el vinagre, unes fulletes de menta trinxades, sal i pebre negre al gust.
Posarem les favetes ja bullides al mig de l'escarola i amanirem amb la vinagreta. Adornarem amb el salmó fumat a tallets (o a daus, segons com el tinguem).
1 comentari:
Bona, refrescant i de temporada, Carina!
Publica un comentari a l'entrada