dijous, 9 de gener del 2014

Xocolata desfeta

Des de fa uns quants anys acostumem a començar el dia de Reis amb una trobada familiar per obrir els regals i un esmorzar a base de xocolata...en aquest cas la fem sempre d'una manera força tradicional, res de productes instantanis, acostumem a comprar la xocolata a la xocolateria Can Farga , però a les pastisseries també us poden vendre xocolata per fer xocolata desfeta... i aquesta és la recepta que fem servir:

Ingredients (6 persones):
300 g de xocolata en pòls per fer-la desfeta (50 g per persona i tassa gran)
1,5 l llet
opcionalment es podria posar alguna espècie: canyella seria la més normal, però es poden fer experiments: gingebre, pebre vermell picant, etc...

Es posa en un cassó gros la llet en fred i s'hi afegeix tota la xocolata i es va remanant a poc a poc amb una cullera de fusta a foc baix. Cal que es vagi escalfant la llet sense arribar a bullir. Tarda una mica, uns 20 minuts però el resultat és magnífic. (ull! l'imatge de la foto és amb la xocolata ja una mica freda i s'ha espesseït força!)

3 comentaris:

Eva ha dit...

No hi ha millor manera de començar el dia de Reis!! nosaltres aquest cop ens hem reunit per primera vegada i també hem menjat xocolata, boníssima!! Bon 2014!

Mònica Tarradellas ha dit...

A casa tenim idèntica tradició...les nenes ja l'esperen des del dia abans! Aquest any la vam acompanyar amb un brioix casolà molt bo! M'encanta això d'afegir-hi espècies, ho provaré!!!

No tot són postres ha dit...

Una bona manera de començar el dia de reis, amb una bona xocolata desfeta!!!

PTNTS
Dolça

Seguidors