I avui una recepta que hem fet aquests Nadals i que és tot un clàssic: ànec a la taronja! Hi ha diverses versions d'aquesta recepta: algunes fan servir el forn, d'altres una bona cassola per fer la xup-xup; ens hem inclinat per aquesta segona opció:
Ingredients (4 persones):
1 ànec a octaus de 2 kg aproximadament
2 taronges per fer suc
sal i pebre
1 fulla de llorer
2 branqueta de farigola
1 ceba
1 got de vi ranci
1 got de brou lleuger (el podem fer amb el coll i el pedrer de l'ànec i dues pastenagues, julivert i 1 ceba)
Començarem per netejar i , si cal, socarrimar una miqueta l'ànec per a treure-li el plomissol que hi pugui quedar.
En una cassola gran, hi posarem un raig d'oli i fregirem una mica els talls d'ànec ja salats i empebrats al gust. Cal que agafin color dauradet. Quan ja els tinguem dauradets, desgreixem la cassola; per això, treurem els talls d'ànec i colarem el suc per treure-hi l'excés de greix. Tornem el suc a la cassola, els trossos d'ànec i hi afegim la ceba tallada fineta, el llorer i la farigola. Deixem que sofregeixi uns dos o tres minuts i hi afegim el vi ranci.
Quan el vi ranci s'hagi evaporat, hi afegim el got de brou, baixem el foc i deixem que vagi fent xup-xup. Quan hagin passat uns 20 minuts, hi afegim el suc de les dues taronges. Deixem que cogui tapat a foc baix. Si cal, hi afegim més brou.
A part, tallem la pell d'una taronja (pot ser una de les que hem fet servir pel suc) a juliana, sense la part blanca, es clar! Posem un cassonet amb aigua al foc i quan bulli, hi tirem la pela de la tarona a juliana. Deixem que bulli un parell de minuts, colem i refredem amb aigua freda.
Deixem que l'ànec cogui aproximadament uns 45 minuts més i hi afegim la pela de la taronja. Deixem que cogui sempre a foc baix uns 10 o 15 minuts més o fins que sigui ben tendre. Servim.
3 comentaris:
Un clàssic deliciós, Carina!!
La taronja va tan bé amb l'ànec! Petons!
Boníssim i no cal que siguin festes!
Publica un comentari a l'entrada