dimecres, 21 de gener del 2015

Bunyols d'escarola

Ara que es tem a plena temporada de l'escarola i per tant del xató, de la truita i de les amanides que la porten com a ingredient principal, aprofitem per a penjar aquesta altra idea per a cuinar-la.

Ingredients (per a uns 10-12 bunyols):
1 escarola (les fulles més verdes)
1 o 2 alls
panses i pinyons
2 ous
farina
1 culleradeta de postres de llevat quimic
llet (un raig)

Netegem i rentem bé les fulles verdes. Les trinxem una mica i separem i rebutgem els tronxos més llargs.

En una paella amb oli, cuinem l¡escarola fins que hagi deixat anar tota l'aigua. No tinguem por d'omplir molt la paella, perquè es redueix moltíssim un cop cuita. Quan sigui cuita i l'aigua quasibé evaporada del tot, hi afegim els alls pelats i trinxats i les panses i els pinyons prèviament remullats. Salem i empebrem i deixem coure uns dos o tres minuts més. Reservem. Per assegurar-nos de deixar-la sense aigua, la podem posar en un colador.

A part, fem la pasta dels bunyols amb els ous batuts amb una mica de sal, i afegint-hi la llet i farina poc a poc fins a fer una pasta líquida però amb una certa consistència. Finalment, hi afegim el llevat.

Posem una cullerada d'escarola a la pasta, barregem i amb l'ajut de la cullera, ho tirem en una paella amb oli ben calent. Repetim amb un segon bunyol, amb un tercer, etc. A mesura que els bunyols estiguin fets, els posem damunt de paper absorvent.

Servim calents.

3 comentaris:

Palmira POM ha dit...

Així mai l'he menjada l'escarola tot i que he fet cremetes amb ella.
M'emporto l'idea!
Petons,
Palmira

Unknown ha dit...

Uau que original! s'haurà de provar, me l'apunto!
Anna

les receptes que m'agraden ha dit...

això sí que és original! m'encanta! T'he vist al Mytast i he vingut a convidar-te, jo també tinc un bloc i ara estem sortejant un lot de productes Castey valorat en 160€, t'animes a participar? M'encantaria comptar amb tu! Tens tota la informació aquí http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/2015/01/1-any-del-bloc-i-concurs-1-ano-de-vida.html
Una abraçada!

Seguidors