dimecres, 29 de gener del 2020

Ànec amb pomes



Una nova recepta originària del Delta de l'Ebre..i és que li estem traient molt de profit als llibres de cuina que ens vàrem comprar allà...Aquesta recepta caldria fer-la amb ànec de caça, però com que no en teniem, l'hem feta amb ànec de pagès. d'altra banda, si us fa mandra aquesta mena de receptes per allà de que si tens molta feina (bé, n'hi ha una mica, però paga la pena) i després us sobra suc per exemple, perquè la gent no vol sucar-hi pà per allò de les caloríes, sempre podeu reciclar-lo fent uns fideus xinesos per la carmanyola de la feina... amb el suc queden boníssims!!

Ingredients (2 persones):
1/2 ànec , si es possible que sigui ànega i de caça, es clar
1/2 pebrot vermell
1 ceba
1/2 llimona petitona
2 o 3 tomàquets ben madurs
1 got de vi blanc
2 pomes

En una cassola de fang, enrossiu l'ànec tallat a octaus i salat i empebrat.
Quan sigui ben ros, hi afegiu la llimona tallada a mitges llunes,la ceba tallada , el pebrot vermell tallat a tires i ho deixeu sofregit una estona fins que la ceba comenci a estar cuita. Llavors, hi afegiu la tomata ratllada i el vi blanc. Remeneu tot i baixeu el foc fins que estigui ben suau.
Quan l'alcohol del vi s'hagi evaporat, hi afegiu més aigua fins a cobrir l'ànec.
Deixeu que vagi coent a foc lent.
Uns deu minuts abans d'acabar la cocció, es a dir, quan l'ànec estigui pràcticament cuit i tendre, hi afegim les pomes sense pell i tallades també a mitges llunes. Deixem que cogui tot junt una estona fins que les pomes siguin ben tendres i llavors ho servim. El suc ens hauria de quedar espesset i melòs.

Seguidors