dilluns, 20 d’abril del 2015

Pèsols a l'all cremat

Una recepta per aprofitar que estem en temporada de pèsols frescs!! obviament, també ho podeu fer amb pèsols congelats, però si no els heu tastat mai, proveu els frescos! val la pena!

Ingredients (2 persones).
800 g de pèsols sense desgranar
4 o 5 grans d' all pelats i sencers
5 o 6 avellanes torrades
1 got de vi blanc
1 llesca de pa sec
3 o 4 tomàquets ben madurs mitjans
julivert

Començarem, obviament, per desgranar els pèsols.Un cop desgranats, els reservarem.

En una cassola amb un xic d'oli, fregim els alls fins que siguin ben daurats. Els retirem i els reservem. Al mateix oli, fregim la llesqueta de pa. La retirem i la reservem.

Al mateix oli, sofregirem el tomàquet prèviament ratllat i salat. Quan sigui cuit i concentrat, hi afegirem el vi i deixarem que es torni a concentrar.

Quan el sofregit estigui ben concentrat i afegim els pèsols crus, ho remenem i hi tirem un gotet d'aigua. Tapem i deixem coure a foc lent.

Quan els pèsols siguin ja pràcticament cuits, farem una picada amb els alls daurats, les avellanes torrades i pelades, el pa freigit , el julivert fresc i una miqueta de sal. Afegirem la picada a la cassola i deixarem que faci xup-xup uns cinc minuts més. Rectifiquem de sal si convé. Millor si queda un pèl sucós (el de la foto ens va quedar un pèl massa concentrat).


2 comentaris:

El pare ha dit...

Plats a l'all cremat, a part del peix també són molt bons aquells fets amb verdures i llegums, aquesta proposta amb pèsols frescos ha de ser excel·lent.

Palmira POM ha dit...

Una manera deliciosa de menjar pèsols, ja sé com prepararem els que vam comprar diumenge!
Petons,
palmira

Seguidors