dimarts, 5 de març del 2019

Putxero de pop

Un plat valencià, tipic d'alguns pobles de la costa que feia temps que teniem ganes de fer. En el nostre cas, varem fer servir un pop d'aquests que vénen ja cuits, si no, caldria bollir-lo abans, es clar, en la mateixa olla que farem el putxero i on, un cop cuit el pop, anirem afegint els ingredients com si fessim escudella, però prenen el pop el lloc de la carn. D'aquesta recepta, n¡hi ha vàries versions, on sovint canvia la quantitat de carn, nosaltres vam triar una versió on hi havia poca carn i de tall seria principalment el pop.

Ingredients (2-3 persones):
1 paquet de potes de pop bullit
2-3 patates
1-2 moniatos mitjans
2 naps
3-4 penques de card (nosaltres no en varem trobar)
1/4 d e mongetes cuites (ull1 no pas cigrons)
3-4 pastanagues
col d'hivern
2-3 porros mitjans
1 branca d'api
safrà
2 o 3 alls
1 os de vedella
1 tall de cansalada

En una olla grossa, hi posem aigua mineral i quan sigui calenta, el tall de cansalada i l'os de vedella (si el pop no estigues ja bullit com és el nostre cas, aquí caldria afegir-hi el pop amb allò de les tres bullides, etc). Deixem coure i escumem la "brutícia" que vagi fent. També hi afegim els alls.

Passada una mitja hora, hi afegim els naps, porros, api,  safrà i les verdures excepte les patates, moniatos i la col.

Quan faci una mitja hora que bulli tot, hi afegim les patates, moniatos i passats cinc minuts la col. Deixem que cogui fins que siguin cuits, hi aboquem les mongetes ja cuites i parem el foc.

Les verdures i el pop i la carn es seveix en una plàtera com si fos escudella de Nadal, amb el brou, podem fer consomé o bullir pasta de sopa o fer un arròs a la cassola a banda.


Seguidors