dijous, 18 de juny del 2020

Rajada amb patates a la manera del Delta



Aquesta recepta l'hem treta d'uns del llibres de receptes tradicionals del Delta de l'Ebre que tenim per casa...La rajada o escrita és un peix que sovint costa de trobar però que dóna molt bon resultat a la cuina i es relativament econòmic....

ingredients (2 persones):
2 ales de rajada tallada en dos o tres trossos cada una
3-4 patates
2-3 tomàquets ben madurs
salsetes (colorant alimentari)
nou moscada
julivert trinxat
1-2 alls

En una cassola de fang, hi posem un raig d'oli a a foc baix,  posem també l' all ben picolat i el tomàquet madur i deixem que sofregeixi i es concentr bé. Mentre es va fent el sofregit, cal afegir-hi la nou moscada ratllada (compte que té un gust molt fort i peculiar, amb mesura!), el julivert i les salsetes.

Quan el sofregit sigui ben fet, hi afegim les patates pelades i tallades a tallets (millor anar esqueixant-les) , sacsegem la cassola i hi afegim un cullerot d'aigua o brou suau. Deixem que coguin les patates i quan ja siguin cuites pràcticament, hi afegim la rajada salada i empebrada. Sacsegem de nou la cassola i deixem que cogui. Aquest guisat, es pot fer d'un dia per l'altre.

Seguidors