dissabte, 3 de juny del 2023

Cap i pota de vedella amb samfaina

 

Un clàssic per a llepar-se'n els dits i sucar pa fins a no poder més...entretingut però boníssim!! I no és díficil de fer! que és el millor!

Ingredients (2-3 persones):

250 g aprox. de tripa de vedella ja neta
2 o 3 trossos de pota de vedella ja neta
1 albergínia
1 pebrot vermell
1 ceba grossa
2 tomàquets ben madurs

2 fulles de llorer
grans de pebre negre al gust

Començarem per a netejar i bullir la tripa i la pota. Podem demanar que ens ho tallin a trossets al tripaire i farem més via. Per a netejar, ho posem en un bol amb una mica de vinagre i canviem l'aigua si cal. 

Quan veiem que està neta, posem una olla a bullir amb força aigua i quan arrenqui el bull, hi tirem la tripa i la pota, el llorer i els grans de pebre negre i sal. Deixem que bulli a foc mitjà fins que sigui cuita, ho haurem de tastar, però pot tardar una horeta més o menys. A partem i dessossem la pota, guardan la carn. També guardem una mica de l'aigua de bullir per si ens cal per a la salsa.

Mentrestant, en una cassola no gaire alta, hi posem un bon raig d'oli i la ceba tallada fina. Deixem que es faci a foc baix i quan comenci a transparentar, hi afegim el pebrot i l'albergina a dauets. L'Albergínia serà millor que la pelem primer (tot i que hi ha gent que li agrada posar-la amb la pell). Deixem que cogui a foc baix, tapant la cassola i si es queda sense suc, hi afegim una mica de l'aigua de bullir la tripa. Quan siguin tot ben fet, hi afegim el tomàquet ratllat. Rectifiquem de sal i pebre i deixem que es cogui el tomàquet i que es concentri. Llavors, hi afegim la tripa i la pota, una mica de l'aigua de coure-les i deixem que faci xup-xup uns 20 minuts més. Recitifiquem finalment de sal i ja ho tindrem! És millor feta d'un dia per l'altra...


Seguidors