Aquesta recepta la vaig treure del blog d'una amiga que hi té unes receptes molt interessants tot i que no l'actualitza gaire malauradament (aqui). La recepta és típica de Cadís i allà la serveixen com a tapa, però com a primer plat d'estiu, per sopar o per portar a la carmanyola està deliciosa i no pararies mai de picar les pastanagues! encara que les tinguis, com jo no les tenia, a la llista de favorites.
Ingredients (2 persones):
4 o 5 pastanagues grosses
2 alls
1 cullerada sopera d'orenga
1 cullerada sopera de llavors de comí
1 cullerada de postre de pebre vermell dolç
pebre vermell picant (opcional i depenen del valor de cadascú)
aigua
vinagre de sidra o de poma
Pelem les pastanagues, les tallem a rodanxes no gaire gruixudes i les fem bullir amb aigua i sal però ull!, que quedin una mica duretes.
Mentrestant preparam l'amanit: en un morter aixafem els alls pelats i tallats amb una mica de sal, el comí , l'orenga i el pebre vermell. Mentrestant, preparem en un vas els líquits: meitat d'aigua i meitat de vinagre (si ens sembla massa fort, ho podem reduir de vinagre). Quan el que tenim al morter estigui ja ben aixafat, ho diluïm amb una mica de la barreja d'aigua i vinagre.
En un plat, anem posant rodanxes de pastanaga, quan ja tenim una capeta, ho amanim amb la barreja de vinagre, comí, etc, posem una altra capa de pastanagues, hi tornem a abocar per sobre l'amanit , etc. Acabem amb una última aruixada de l'amanit i ho deixem reposar unes hores.
D'un dia per un altre encara està més bo.
5 comentaris:
Quina recepta més original!! ara que ja ve el bon temps i anirem a la platja aquest és un bon plat per portar-hi.
s'assembla moltíssim a una amanida marroquina... mira, ara m'hi has fet pensar... a veure si la faig! :) Salutacions!
Esta ensalada es de lo más original y apuesto a que está bien buena ;)
bss
Super sa i super gustós! Tal qual ha de ser boníssim, com a tapa, com a a amanida o com a guarnició.
Un plat comodí que et fa quedar bé a qualsevol hora.
Publica un comentari a l'entrada