dimecres, 23 d’abril del 2025

Perdiu segons Fra Sever d'Olot (recepta medieval)

 

Del receptari de cuina de Fra Sever D'Olot (L'Art de cuinar) del segle XVIII hem trobat aquesta versió actualitzada d'una recepta amb perdiu de caça aqui i no ens n'hem pogut estar de fer-la aprofitant que som en temporada de caça. Fa servir , com a curiosiat, una tècnica que es veu era molt comú llavors: barrejar foc i forn...

Ingredients (2 persones):

2 perdius de caça ja plomades, netes i senceres
2 taronges (suc i pela)
1 llimona( suc i pela)
1 fulla de llorer
julivert al gust
2 o 3 alls
2 cebes mitjanes
1 bitxo
brou vegetal  o aigua

En una cassola que pugui anar al forn, enrossim les perdius ja netes i salpebrades  i quan ja tinguin coloret, hi afegim la ceba picolada fina, el llorer, el julivert, els alls pelats i tallats a làmines i el bitxo. També hi podem afegir grans de pebre negre. També hi afegim les peles de la llimona i de la taronja.

Quan comenci a transparentar la ceba, hi afegim el suc de llimona i de taronges i deixem que cogui una estona. Una mitja horeta a foc mitjà. Passat aquest temps, ho cobrirem amb aigua o brou suau vegeta.  ho posarem al forn a foc mitjà i ho deixarem ben be una hora. Compte! que en ser carn de caça, consta de coure més estona del normal! 

Seguidors