dijous, 25 de juny de 2015

Pataco

Aquest plat és típic de la zona de Tarragona i té diverses variants, de fet i per començar, segons a on, li diuen putaco....Està fet amb ganyims, és a dir, amb les ganyes de les tonyines salades; aquest cop, nosaltres no en teniem i vam aprofitar tonyina en salmorra.

Ingredients (2 persones):

200 g de tonyina en salmorra
2 patates
1 ceba
1 carbassó
1 fulla de llorer
pebre vermell
brou lleuger de verdures o aigua.
1 gotet de vi ranci

Començarem per posar la tonyina salada en remull unes hores abans fins a tenir-la en el punt de salt.

En una cassola de ferro o de fang o de fons gruixut, hi posem un pèl d'oli i hi sofregim la tonyina esqueixada i ja eixuta. Mentrestant tallem la ceba a juliana i les patates a trossos mal tallats (perquè deixin anar el midó). També tallem el carbassó a daus petits.

Retirem la tonyina i hi posem la ceba i la resta de verdures juntament amb el llorer. Deixem que comenci a suar i a mig coure, hi tirem el vi ranci i ho deixem evaporar. Retornem la tonyina a la cassola i hi  tirem el pebre vermell dolç i hi aboquem el brou. Deixem que faci xup-xup fins que les patates siguin ben cuites.


Seguidors