Un plat típic de Quaresma que se'ns havia oblidat de penjar..com sabeu durant la Quaresma, antigament no es podia menjar carn..aixi que era molt tipic fer plats amb llengums i/o bacallà (que era un menjar de pobres llavors!)..aquest és una classica combinació d'espinacs, llegums i bacallà amb el toc de les panses i pinyons...si voleu, podeu prescindir del bacallà, queda ja molt complert amb l'ou dur i no cal gaire més..
Ingredients (2 persones):
200 gr de cigrons cuits
100 gr de bacalla esqueixat (nosaltres no!)
1 manat d'espinacs frescos i ja nets
un grapat de panses
un grapat de pinyons
un ou dur
2-3 tomàquets madurs
1 ceba
1 fulla de llorer
2 grans d'all
1 got de vi ranci (o brandi)
Primer de tot, posarem a remullar les panses i els pinyons.
Farem un sofregit amb la ceba i l'all laminats.Afegirem el llorer. quan comenci a transparentar, hi abocarem el vi ranci. Quan l'alcohol s'hagi evaporat, hi afegirme el tomàquet ratllat i les panses i els pinyons prèviament colats. Deixarem que faci xup-xup. I hi afegirem, quan el sofregit estigui ja concentrat, els espinacs frescos, nets i tallats. i previament bullits. Passats uns minuts, hi afegim els cigrons i una mica d'aigua. Deixem que cogui tot junt, cal que quedi un pèl caldós, és un plat de cullera però no una sopa.
Si hi anés bacallà esqueixat, el trindriem remullat i l'afegiriem amb els cigrons.
L'ou dur es per decorar, cal tenir-lo preparat i xapadet i afegir-lo als ultims dos minuts de xup-xup, remenant-ho tot amb cura perquè no "desaparegui"! ha de ser visible!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada