Unes postres senzilletes i no gaire enbafadores per aquestes dates post-nadalenques; la sopa de citrícs li dóna un cotra-punt que esta molt bé!
Ingredients (6 flams):
pel flam de mató:
200 ml de llet
3 ous
250 g de mató (nosaltres un del Cadí)
150 g de sucre (50 gr pel flam, la resta per fer el caramel)
per la sopa de cítrics:
mitja llimona
1 taronja
100 g d'aigua
100 gr de sucre
una mica de vainilla
6 flameres o motllos
Començarem per fer un almívar posant en un cassó el sucre, l'aigua i un trosset de veina de vainilla. Deixem que s'escalfi, bulli i es formi l'almívar. Mentrestant exprimim la taronja i la mitja llimona (o podem fer servir mandarines o un altre cítric). Colem i afegim a l'almívar. Cal que ens quedi una mica dens tot plegat.
En un altre cassó, posem el sucre i deixem que es converteixi a caramel (color marró claret!), aboquem llavors el caramel líquit al cul de les flameres o dels motllos que tinguem preparats. Deixem refredar.
En un bol, batrem els ous i els hi afegim el mató, la llet i uns 50 g de sucre. Barregem bé fins que sigui homogeni i ho aboquem a les flameres.
Preparem una llauna que pugui anar al forn i li posem uns dos o tres dits d'aigua. Hi posem les flameres i enfornem a 180º. Deixem coure al bany maria fins que els flams siguin cuits. Per saber si són o no són cuits, els podem punxar amb un escuradents i sortirà net si el flam ja està llest.
Deixem refredar i girem el motllo damunt el plat de servir i aboquem el flam.
Posem la sopa de cítrics al voltant del flam i servim!
4 comentaris:
Deliciós, Carina, el flam de mató és el meu preferit! I això de la sopeta de cítrics ho haurem de provar també...! Petons
te questa bonissim
Això de combinar el flam de mató amb una sopa de cítrics em sembla una idea excepcional! La provaré! Petons!
Ets la reina dels flams!
Publica un comentari a l'entrada