dimecres, 11 de febrer del 2015

Llenguado a la veloute

Amb una mica de retard pengem una recepta de les que hem fet aquest Nadal: llenguado a la veloute. Un plat lleugeret, fàcil i de gran resultat per a un dia de festa. (La foto és bastant horrorosa però les condicions de llum no eren gaire bones!)

Ingredients (4 persones):
4 llenguados net i tallats a filets (ho pot fer el peixater)
8 gambes pelades
farina
mantega
mig got de vi blanc
1 llimona (el suc)
sal i pebre

Primer de tot agafem el filets de llenguado, els salem lleugerament i hi tirem pel damunt unes gotes de suc de llimnoai i d'un en un els enrotllem sobre si mateixos amb la cua al final. Posem una gambera pelada a dins de cadascun d'ells. Subjectem el conjunt amb un escuradents perquè quedi fixat.

Ho posem en una plàtera ben engreixada amb mantega que pugui anar al forn, ho reguem amb vi blanc i ho deixem coure uns minuts a foc fort tapat amb paper de plata. Cal tenir-ho al forn 5 minuts, perquè no quedi eixerreït.

Ara preparem la salsa veloute: posem en un cassó la mantega (una cullerada sopera) i una cullerada sopera també defarina. Deixem que es cogui a poc a poc, procurant que no es torri però que quedi cuita. Hi afegim el brou que ha deixat anar el peix, es remena bé perquè quedi ben fina. Com una beixamel, però amb el brou de peix.

Retirem els escuradents del peix mentrestant i els posem en una plàtera que pugui anar al forn. Tirem la salsa pel damunt del peix i ho gratinem un pèl al forn. Ja es pot servir.

1 comentari:

Palmira POM ha dit...

Molt senzill i amb molta presència!
Petons,
palmira

Seguidors